x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Din nou la bibliotecă

Din nou la bibliotecă

28 Ian 2010   •   00:00

În ianuarie s-a redeschis filiala "Marin Preda" a Bibliotecii Metropolitane Bucureşti, alături de alte 30 de filiale, care au fost închise între mai-decembrie 2009, pentru implementarea unui nou sistem informatic.



"Principalul avantaj al sistemului este acela că utilizatorul poate să vadă de acasă, intrând pe site-ul Bibliotecii Metropolitane, www.bmms.ro, la ce filială găseşte cartea pe care o caută şi dacă aceasta este împrumutată sau nu", spune Cătălin Gavrilă, bibliotecar la filiala "Marin Preda". Această filială dispune de un fond de 30.000 de documente (cărţi, CD-uri, DVD-uri), dintre care 5.000 de cărţi în limba franceză. Cele mai solicitate cărţi de cei 1.775 de abonaţi înscrişi la "Marin Preda" sunt cele scrise de Dan Brown, Salman Rushdie, Ian McEwan, Amelie Nothomb.

Biblioteca primeşte constant volume noi; urmează să ajungă "Cartea lui Manuel", de Julio Cortazar, "Simetria de temut", de Tracy Chevalier, "Mort de surd", de David Lodge. Pentru a vă face permis la filialele Bibliotecii Metropolitane, aveţi nevoie de carte de identitate care să ateste domiciliul stabil în Bucureşti pentru împrumut; cei fără domiciliu stabil au acces doar la sala de lectură. Permisul este gratuit. (I.M.)

×
Subiecte în articol: carte