x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Două texte fundamentale

Două texte fundamentale

de Sebastian S. Eduard    |    25 Apr 2008   •   00:00

“Crezul” şi “Tatăl nostru”, în zece limbi:Editura Humanitas a avut iniţiativa de a reedita un volum care, apărut pentru prima oară în anul 2000, s-a bucu­rat de o enor­mă popularitate.

Editura Humanitas a avut iniţiativa de a reedita un volum care, apărut pentru prima oară în anul 2000, s-a bucu­rat de o enor­mă popularitate. Este vorba de­spre “Cre­zul/ Tatăl nostru – în zece limbi”. Astfel, cele două texte fundamentale ale creşti­nismului pot fi citite atît în ro­mână, cît şi în grea­că, latină, en­gleză, germană, fran­ceză, italiană, spaniolă, maghia­ră şi rusă. Mai mult, acolo unde este cazul – română, germană, ma­ghia­ră – “Crezul” şi “Ta­tăl nostru” sînt redate în variantele pentru ortodocşi, greco-catolici şi romano-ca­tolici.

Cele două texte fundamentale ale cre­dinţei creştine sînt însoţite de acua­relele lui Horia Ber­nea, într-o excelentă redare gra­fică. O carte cadou, în format de buzunar, prin care ne reîn­tîlnim cu rădă­cinile creşti­nismului şi cu sensibilitatea pastelată a lui Horia Bernea.


Semnale editoriale

Calomnii mitologice

EDITURA HISTORIA. “Fărîme din conferinţe nerostite” se subintitu­lează volumul semnat Octavian Paler, de la a cărui moarte se va împlini în curînd un an. “O întrebare pe care şi-o punea mereu Octavian Paler, încă din tinereţe, era legată de faptul că lumea modernă nu mai poate crea mituri”, se destăinuie Georgeta Dimisianu. “Singurele mituri oarecum «moderne» care pot fi puse alături de miturile anticilor au toate aceeaşi caracteristică: sînt produse de o capodo­peră literară. E vorba despre Don Juan, de Don Quijote, despre Faust şi despre Hamlet. Octavian Paler imagi-nează nişte «conferinţe nerostite» pornind de la aceste mituri şi vorbeşte despre dragoste, bătrîneţe şi moarte.”

 

Magie întunecată

EDITURA CORINT JR. Volumul este cea mai recentă capodoperă a suspansului semnată de Philip Kerr, au­torul de best-seller-uri, care-şi surprinde cititorii cu romanele sale alerte şi pline de imaginaţie. Roma­nul ne prilejuieşte o întîlnire cu misterul istoriei, cu străzile fantomatice şi întune­cate ale Londrei secolului al XVII-lea. Facem cunoştinţă cu strălu­cita minte a lui Newton şi cu măiestria protejatului său fidel, Christopher Ellis, în mînuirea sabiei. Împreună, ei vor încerca să distrugă un cuib de falsificatori de bani, care ameninţau să ruineze economia britanică, şi aşa destul de şubredă şi slabită în urma războaielor fără sfîrşit.

 

Rebela

EDITURA PANDORA. M. Millie O’Reilly este o fată neînfricată, rebelă şi foarte atragătoare. La doar 19 ani a avut deja experienţe pe care uneori nu le trăieşti nici într-o viaţă întreagă: droguri, dezmăţuri, acte sexuale mai puţin obişnuite. Cartea este, de fapt, o admirabilă descriere a unui comportament pervers, care duce la autodistrugere. Scris la 27 de ani, romanul este şocant, pentru că aparţine unei tinere care a dus ea însăşi o viaţă extremă. Romanul ei e considerat o replică la faimosul “Trainspotting”.

 

Dicţionar explicativ ilustrat

EDITURA LITERA INTERNATIO­NAL. Acest dicţionar explicativ ilustrat conţine o selecţie de cuvinte şi expresii uzuale, care se regă­sesc în manuale şi în cărţile din lista de lecturi obligatorii pentru clasele primare... Peste 300 de pagini, con­diţii grafice cu adevărat de excep­ţie, ilustraţii deosebit de frumoase.

×
Subiecte în articol: carte