x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Enciclopedia Concisă Britannica

Enciclopedia Concisă Britannica

de Sebastian S. Eduard    |    27 Noi 2009   •   00:00
Enciclopedia Concisă Britannica

Litera publică un volum enciclopedic a cărei importanţă nu mai trebuie subliniată: "Enciclopedia Concisă Britannica". Indiferent care ar fi domeniul în care activăm, cu toţii am auzit despre "Britannica Encyclopaedia", acest monstru sacru al istoriei cărţii, cea mai veche enciclopedie tipărită şi una dintre cele mai de încredere surse de informare în orice domeniu.

Istoria Britannica Encyclopaedia este fascinantă: prima ediţie a fost publicată în 1768 la Edinburg, în Scoţia. Succesul extraordinar de care s-a bucurat rapid a făcut-o să crească în popularitate şi volum, astfel că la cea de-a treia ediţie, din 1701, enciclopedia număra 21 de volume. Acest statut de vedetă printre cărţi a atras personalităţi marcante din toate domeniile care au contribuit ca autori de articole, astfel că, la a 11-a ediţie, cea din 1911, Britannica Encyclopaedia a ajuns să fie considerată lucrare de referinţă, un reper absolut pentru domeniile academic şi literar.

În anul 2002, Britannica Encyclopaedia a lansat o ediţie adaptată nevoilor de conciziune ale vieţii moderne într-un singur volum, "Britannica Concise Encyclopedia", iar acum iată, după patru ani de muncă istovitoare, apare şi traducerea în limba română. Vă invităm să o savuraţi!

×
Subiecte în articol: carte