x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Expoziţie: Carte pe pâine

Expoziţie: Carte pe pâine

20 Noi 2009   •   00:00

Good Food şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti vă invită la carte pe pâine, plăceri gurmande şi tradiţii culinare. Chiar astăzi, ora 14:00, Good Food te pune faţă în faţă cu brânzoaice dobrogene tocmai scoase din cuptor. Din alea sănătoase, cu unt şi brânză de burduf, care sunt la un-kilogram-de-margarină distanţă de plăcintele dobrogene pe care le cumperi de la patiserie.

Vino astăzi la evenimentul Zilele Cărţii Europene, care sărbătoreşte "Europa Gurmandă", organizat de BBC Good Food şi de Biblioteca Metropolitană Bucureşti la sediul central al bibliotecii (Strada Take Ionescu nr. 4, zona Piaţa Amzei), în cadrul "Zilelor Cărţii Europene".

Chiar dacă e frig şi plouă, nu contează, noi te primim cu un pahar cu vin fiert cu zahăr brun şi condimente potrivit de iuţi, atât cât să-ţi dezmorţească degetele de la picioare. Iar, pentru că vrem să-i omenim şi pe cei care ţin post, pregătim şi o tavă mare cu mere coapte, cu nuci şi scorţişoară. Te aşteptăm cu zâmbetul pe buze, pentru că noi gătim din plăcere şi pentru că ne place să respectăm tradiţiile româneşti.

Invitaţii, aleşi pe sprânceană, vă vor delecta ochiul şi spiritul: editurile All, Humanitas, House of Guides şi Mladinska vor avea expoziţie cu vânzare de carte cu specific gastronomic, Librăria Cărtureşti vine cu tot dichisul şi prezintă o serie de volume cu specific culinar, Fundaţia "Noi citim" organizează un concurs de reţete inedite, cu premii în cărţi.
Jurnalul Naţional este parte a evenimentului şi îţi dă întâlnire cu întreaga colecţie de cărţi de bucate a lui Jamie Oliver (cărţi care apar în fiecare vineri cu Jurnalul Naţional), dar şi cu alte cărţi şi muzici potrivite unei sărbători gurmande.

×
Subiecte în articol: carte