x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Institutul Cervantes, incursiune în lumea hispanică la Gaudeamus 2022

Institutul Cervantes, incursiune în lumea hispanică la Gaudeamus 2022

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Dec 2022   •   17:15
Institutul Cervantes, incursiune în lumea hispanică la Gaudeamus 2022

La ediția din 2022 a Târgului Gaudeamus Radio România, Institutul Cervantes din București va găzdui la standul propriu (stand 83, Pavilion B2) o serie de evenimente culturale în colaborare cu Ambasada Spaniei, Ambasada Cubei, Ambasada Peru, Ambasada Mexic și Ambasada Uruguay. Institutul Cervantes, fidel misiunii sale de promovare a limbii spaniole și de difuzare a culturii din țările vorbitoare de limbă spaniolă va reuni, și cu acest prilej, o serie de întâlniri dedicate publicului interesat de limba spaniolă și cultura hispanică: 

Joi, 8 decembrie

17.30 – 19.00 | Află ce nivel de cunoştinţe de limbă spaniolă ai!

Departamentul de cursuri al Institutului Cervantes organizează la standul propriu sesiuni de verificare a cunoştinţelor de limbă spaniolă prin intermediul unor teste gratuite. Cei interesaţi să afle cât de bine cunosc limba spaniolă, vor fi ghidaţi de Albert Denis Militaru, profesor colaborator al Institutului Cervantes, în susţinerea testului bazat pe metodologia de examinarea folosită pentru cursurile de spaniolă ca limbă străină.

Vineri, 9 Decembrie

15:00 – 16:00 | Lectură din  romanul Fetiţa care privea trenurile plecând  de Ruperto Long

Ambasada  Republicii Uruguay în România organizează, în colaborare cu Editura Epica şi Şcoala Gimnazială Uruguay din Bucureşti o lectură publică din romanul  Fetiţa care privea trenurile plecând de Ruperto Long, în traducerea lui Dan Munteanu Colán şi a Eugeniei Alexe Munteanu, în interpretarea Sofiei Elena Doicescu, elevă în clasa a VI-a la Şcoala Gimnazială Uruguay din Bucureşti, profesor îndrumător: Monica Georgescu.

16:00 – 17:00 | Lansarea  Dicţionarului juridic şi economic bilingv româno-spaniol, de Antonio Madrid, în prezenţa autorului

Dicţionarul juridic şi economic bilingv româno-spaniol umple un gol în domeniile juridic şi economic din cele două ţări, fiind primul de acest gen publicat vreodată. Volumul are peste 15 700 de intrări de terminologie juridică şi economică, un instrument de lucru pentru traducătorii care lucrează în ambele limbi si pentru abordarea comparativă a limbajului tehnic juridic şi economic. Antonio Madrid este profesor colaborator al Institutului Cervantes din Bucureşti şi traducător autorizat (română, spaniolă şi portugheză) de către Ministerul Justiţiei din România, în prezent fiind specializat în predarea limbii spaniole juridice.

Sâmbătă, 10 Decembrie

15:30 – 17:00 | Află ce nivel de cunoştinţe de limbă spaniolă ai!

Zilnic, la stand va exista un concurs cu tema: „Răspunde corect la chestionarul nostru și câștigă un curs de limba spaniolă la Institutul Cervantes“. Tragerea la sorți a câștigătorului va avea loc la luni, 12 decembrie, ora 12.00, iar numele câștigătorului va fi publicat pe pagina de Facebook a Institutului.

Târgul Gaudeamus Radio România este cel mai longeviv și mai îndrăgit proiect dedicat cărții în România, în palmaresul său numărându-se peste 130 de târguri de carte şi educaţie, mai mult de 3.150.000 de vizitatori şi peste 14.000 de evenimente editoriale. Prin anvergura şi impactul cultural al fiecăruia dintre evenimentele care îl compun, dar şi prin numărul de participanţi şi vizitatori, proiectul Gaudeamus Radio România plasează singurul post public de radio din lume care organizează târguri de carte în postura de lider naţional pe piaţa evenimentelor expoziţionale cu profil cultural-educaţional.

 

×
Subiecte în articol: Gaudeamus 2022 Institutul Cervantes