x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte King şi Bachman

King şi Bachman

de Sebastian S. Eduard    |    10 Ian 2010   •   00:00
King şi Bachman
Sursa foto: Albert Ferreira/Reuters

Nemira vine pe piaţă cu un volum semnat Stephen King, dar şi cu un roman "din aceeaşi familie", semnat Richard Bachman.



Este vorba în primul rând de "Alegerea celor trei", al doilea volum din saga "Turnul Întunecat". În acest volum, King a hotărât să desfăşoare povestea pe o plajă pustie. Acţiunea se desfăşoară rapid, astfel că în numai câteva ore, Roland, eroul principal, se trezeşte pe o plajă părăsită din strania lume paralelă ce oglindeşte distorsionat lumea noastră.

Roland trebuie să găsească poarta misterioasă care îl va aduce în realitatea secolului al XX-lea, înainte însă este nevoit să înfrunte creaturile bizare ieşite din marea năvalnică. Pe de altă parte, "Blaze" este ultimul şi cel mai bun dintre romanele lui Richard Bachman, "jumătatea întunecată" a lui Stephen King. "Blaze" este povestea lui Clayton Blaisdell Jr, un gigant slab de minte, de doi metri şi cincisprezece centimetri şi o sută douăzeci şi două de kilograme.

5490-110755-sc000f7543.jpg5490-110756-sc000fab11.jpg

















Este o poveste despre crime şi suferinţe. Scăpat de teroarea tatălui său şi a instituţiei care îl luase "în grijă", Blaze îl cunoaşte pe George, un versat delincvent. Împreună vor pune la cale marea lovitură: răpirea pruncului moştenitor al unei averi fabuloase. Dar înainte să treacă la fapte, George este omorât. Rămas singur, dar "vizitat" când şi când de fostul său partener, Blaze trebuie să înfăptuiască Lovitura Secolului.

×
Subiecte în articol: carte