x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Literatură

Literatură

31 Aug 2008   •   00:00
Literatură

Tritonic ne propune două romane semnate Henrietta Rose-Innes şi Camile DeAngelis în colecţia LIT.Tritonic ne propune două romane semnate Henrietta Rose-Innes şi Camile DeAngelis în colecţia LIT.

Alfabetul pietrelor

Povestea se construieşte în jurul amintirilor lui Jean, unul dintre cei doi copii sălbatici găsiţi într-o peşteră de arheologul Bernard Faro. Amintiri confuze, neclare, aminitiri în care vocea fratelui său îl cheamă la el, în pădurea din care au venit. Pentru a scăpa de aceste viziuni apăsătoare, Jean trebuie să îşi înfrunte demonii trecutului, trebuie să înveţe să citească, din nou, Alfabetul Pietrelor. Dar, ca în orice altă încercare decisivă pentru un om, are nevoie de ajutor. Iar ajutorul tot din amintiri, din trecut, vine.

Mary renăscută

Lucy Morrigan, o tînără cercetătoare în domeniul geneticii, trăieşte împreună cu iubitul ei, Gray, în vechiul conac al familiei. Înconjuraţi de patru generaţii de haine, fotografii, mobile şi amintiri, viaţa lor se desfăşoară la distanţă de lumea modernă, excepţie făcînd laboratorul suprautilat din pivniţă. Lucy îşi doreşte copii şi o carieră strălucită. Frustrată de eşecurile în ambele direcţii, ea se hotărăşte să facă ceva pentru a şi le împlini pe amîndouă. Folosind o picătură de sînge colectată de pe o batistă găsită în podul casei, ea încearcă, şi reuşeşte, s-o cloneze pe bunica ei, Mary.

×
Subiecte în articol: carte