x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Literatura motivationala

Literatura motivationala

03 Aug 2008   •   00:00
Literatura motivationala

Amaltea vine cu alte doua titluri fierbinti din zona literaturii motivationale: "Talentul nu este suficient" si "Teoria fericirii"



Amaltea vine cu alte două titluri fierbinţi din zona literaturii motivaţionale.


Talentul nu este suficient

John C. Maxwell, unul dintre cei mai populari autori, potrivit New York Times, are un mesaj pentru cei care cred că talentul este răspunsul la orice problemă: Talentul nu este suficient. Mulţi dintre oamenii talentaţi care au un avantaj asupra celorlalţi îl pierd pentru că, în loc să şi-l îmbunătăţească în permanenţă, se odihnesc pe lauri. Ei nu îşi dau seama care este adevărul: dacă nu încep să şi-l valorifice, alţii îi vor întrece. Talentul este mai comun decît îşi imaginează.

Teoria fericirii

Mulţi dintre noi se întreabă deseori "Care este sensul vieţii?". Volumul de faţă scoate la iveală faptul că gîndirea umană se bazează pe metafore. Ne este uşor să înţelegem lucruri noi, bazîndu-ne pe ceea ce ştim deja. Jonathan Haidt ne împărtăşeşte pas cu pas secretele înţelepciunii antice despre natura umană, despre mecanismele ascunse ale minţii şi ale sufletului şi ne explică de ce este important să cunoaştem aceste adevăruri înainte de a apela la psihologia modernă.

×
Subiecte în articol: carte