x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Mărci inregistrate

Mărci inregistrate

29 Iun 2007   •   00:00

Indiferent de Dumnezeul ceresc sau stăpănitorul lumesc care ii cărmuieşte pe oamenii de pe toate continentele lumii, in rafturile supermarketurilor de pretutindeni, in birouri şi pe străzi domnesc impăraţi cu mult mai puternici: Coca-Cola, Mercedes, Nokia, IBM, Nike, Microsoft.


Cele mai tari 500: de la Calvin Klein la Coca-Cola şi de la IBM la Mercedes

Indiferent de Dumnezeul ceresc sau stăpănitorul lumesc care ii cărmuieşte pe oamenii de pe toate continentele lumii, in rafturile supermarketurilor de pretutindeni, in birouri şi pe străzi domnesc impăraţi cu mult mai puternici: Coca-Cola, Mercedes, Nokia, IBM, Nike, Microsoft. Acest dicţionar al brandurilor, alcătuit in urma unor cercetări riguroase, vă prezintă date uimitoare despre mărci care ne inconjoară la tot pasul - de la Adidas la brichetele Zippo şi de la batistele de hărtie Tempo pănă la ţigaretele Gauloises. Sunt amintite toate amănuntele importante: de la data infiinţării firmei pănă la ideea de bază şi produsele concurente.

ISTORIE. Că in reţeta pentru Coca-Cola se regăseau iniţial cocaină ştiu mulţi. Dar cărei intămplări ii datorează acest suc carbonatat, de culoare inchisă triumful, său este o necunoscută pentru majoritatea. La vremea cănd a fost inventată, Coca-Cola era doar una dintre multele băuturi carbogazoase de pe piaţă. Dar pentru că exact in anul in care a fost lansată a fost decretată o lege a abstinenţei in Atlanta, ea a reuşit să se impună şi a devenit băutura răcoritoare numărul unu, mai intăi in SUA, apoi in toată lumea.

De unde vine Marlboro? Ce are a face Nokia cu un jder şi pilula de potenţă Viagra cu Cascada Niagara? De ce există două tipuri de bere Budweiser? Şi de ce nu are voie Henkel să-şi comercializeze detergenţii in Marea Britanie şi in Franţa sub numele de Persil?

Semnale editoriale

Nebuna dorinţă de a dansa

EDITURA TREI. Cine oare nu are impresia, din cănd in cănd, că este nebun? De altfel, cine nu este? Eroul acestei cărţi crede că suferă de o nebunie cauzată de excesul de memorie. Victimă a repetate halucinaţii, el decide să meargă la psihanalist, pentru a se elibera de fantomele trecutului, care il sufocă. Incepe astfel un travaliu de confruntare cu trăiri obscure, traume teribile, istorii absurde. O aventură interioară susţinută atăt de incercarea de a accepta trecutul, căt şi de certitudinea că iubirea poate vindeca rănile sufletului. Filosof şi scriitor, Elie Wiesel a fost recompensat cu Premiul Nobel in 1986.

A cincea evanghelie

EDITURA RAO. Tănăra şi curajoasa Anne von Seydlitz este pusă la grea incercare după ce soţul ei, negustor de opere de artă din München, moare intr-un suspect accident rutier. Singurul lucru rămas in urma lui este o peliculă ce redă una şi aceeaşi imagine: un pergament pe care apare o inscripţie străveche in limba coptă. Curănd, Anne işi va da seama că a devenit, fără voia ei, părtaşă a unui secret teribil şi că recuperarea documentului original o poate costa viaţa. Căutarea acestuia ii poartă paşii spre Paris, unde află că un profesor american a descoperit intr-un ziar un anunţ legat de distrugerea cu substanţe acide a unui tablou al lui Leonardo da Vinci...

Â

Insemnări dintr-un bordel turcesc

EDITURA POLIROM. Volumul de debut al lui Philip O’Ceallaigh este o colecţie de 19 povestiri, cu care a căştigat Premiul Rooney pentru Literatură Irlandeză, Glen Dimplex New Writers Award şi elogiile criticilor britanici şi americani, care nu s-au sfiit, totuşi, să se recunoască puţin depăşiţi de lumea imaginată de autor. Şi asta pentru că realitatea pe care o descriu cele mai multe dintre povestirile sale este perioada tulbure a tranziţiei de la nicăieri spre nicăieri in care pare să se fi impotmolit Romănia postcomunistă.Â

Ghidul manierelor moderne

EDITURA RUNA. Astăzi, nu prea a mai rămas mare lucru din acest bizar labirint al universului "manierelor". Ceva trebuie făcut, şi Thomas Blaikie este omul potrivit pentru a o face! Vă va spune cănd puteţi trece neanunţat pe la un prieten, cum să transmiteţi condoleanţe (Se poate prin e-mail? Este de ajuns un SMS?), care este reacţia potrivită la avansurile unei persoane de sex opus. Această carte oferă leacuri pentru un miliard de traume sociale ale secolului al XXI-lea!

×
Subiecte în articol: carte