x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte O copie a manuscrisul noului roman ”Fifty Shades of Grey” a fost furat. Editura a alertat poliția

O copie a manuscrisul noului roman ”Fifty Shades of Grey” a fost furat. Editura a alertat poliția

11 Iun 2015   •   22:47
O copie a manuscrisul noului roman ”Fifty Shades of Grey” a fost furat. Editura a alertat poliția

Un manuscris al următorului roman din seria 'Fifty Shades' a scriitoarei britanice E. L. James a fost furat cu doar câteva zile înaintea lansării oficiale, la 18 iunie, informează BBC, CNN şi UPI.

Editura Random House, care deţine drepturile de proprietate asupra seriei de romane vândute în întreaga lume în peste 105 de milioane de exemplare, a anunţat luni că o copie a romanului lipseşte, iar poliţia din Kent a deschis o anchetă pentru recuperarea manuscrisului.

'Nu putem comenta pe marginea acestui caz cât timp este ancheta poliţiei în derulare', a declarat un purtător de cuvânt al editurii Random House.

'Confirmăm că poliţia din Kent anchetează furtul unui manuscris definitivat al noii cărţi a scriitoarei E. L. James', a declarat un alt reprezentant al editurii pentru 'Entertainment Tonight'.

Reprezentanţii editurii se tem ca manuscrisul să nu fie dezvăluit online sau să fie vândut către media înaintea lansării oficiale.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Kent a declarat pentru BBC că ofiţerii au început să caute indicii şi să desfăşoare interogatorii după ce au primit plângerea privind furtul manuscrisului la 8 iunie.

'Grey', următoarea carte din seria '50 Shades' a scriitoarei britanice Erika Mitchell James, priveşte lucrurile din perspectiva personajului masculin Christian Grey. Cartea va fi lansată la 18 iunie, data de naştere a personajului Christian Grey.

Filmul 'Fifty Shades of Grey' ('Cincizeci de umbre ale lui Grey'), adaptare a cărţii pentru marele ecran în viziunea regizoarei Sam Taylor Johnson, a strâns de la lansare, la 13 februarie acest an, până în prezent peste 569 de milioane de dolari la nivel mondial.

×