x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Primăvara culturală înfloreşte la muzeu

Primăvara culturală înfloreşte la muzeu

de Ilinca Dima    |    21 Feb 2008   •   00:00
Primăvara culturală înfloreşte la muzeu
Sursa foto: Marin Raica/

La începutul lunii martie, Compania Amplus International organizează deja tradiţionalul Salon de Carte şi Presă din Bucureşti.

La începutul lunii martie, Compania Amplus International organizează deja tradiţionalul Salon de Carte şi Presă din Bucureşti. Mani­festarea se va desfăşura, ca de obicei, în spaţiul generos al Muzeului Naţional de Istorie al Românei.

 

Numărul 13 nu are chiar valenţe pozitive, însă în cazul Salonului de Carte de Presă din Bucureşti se dovedeşte o veste bună, căci în acest an evenimentul a ajuns la cea de a XIII-a ediţie, este mai amplu(s) ca niciodată şi se înscrie în seria evenimentelor prilejuite de programul “2008 – Anul European al Dialogului Intercultural”. Ediţia 2008 a primei manifestări de carte a Capitalei reuneşte în perioada 5-9 martie peste o sută de edituri, importatori şi distribuitori de carte, fundaţii, institute culturale şi se desfăşoară în parteneriat cu Guvernul României prin Departamentul de Relaţii Interetnice (DRI). “Datorită acestui parteneriat ne vom bucura la ediţia din acest an de prezenţa susţinută din partea minorităţilor etnice din România, şi sperăm că această deschidere să ofere prilejul unor dialoguri şi schimburi interculturale concrete, mai ales că DRI va avea un spaţiu de expunere în cadrul evenimentului nostru”, spune Maria Stancu, directorul Salonului de carte Amplus. Toţi expozanţii oferă redu­ceri substanţiale la carte, iar accesul liber pentru public este un argument puternic pentru miile de vizitatori care trec, în fiecare an, pragul acestui salon de carte. De o mare audienţă se bucură şi evenimentele speciale ce au loc în spaţiile dedicate din incinta Muzeului Naţional de Istorie al României: lansări de carte, mese rotunde, dezbateri, recitaluri de poezie, muzică, sesiuni de autografe şi alte surprize.

 

STANDUL JURNALUL NA­ŢIO­NAL. Printre expozanţi se va află şi cotidianul vostru preferat, Jurnalul Naţional, cu un stand în cadrul căruia vă prezentăm toată Muzica de Colecţie, de la volumul 1 şi până la cel pe care îl vom dedica doamnelor şi domnişoarelor cu ocazia zilei de 8 martie. Joi, 6 martie, suplimentul de ştiinţă, Zoom, vă prilejuieşte întâlnirea cu… Napoleon Bonaparte, o dată cu apariţia DVD-ului din seria Discovery “Mari cuceritori ai lumii”, dar şi cu invitaţi surpriză care vor discuta despre marele general francez. De asemenea, în cadrul standului nostru cititorii se vor putea întâlni cu redactori ai Jurnalului Naţional, dar şi cu unii dintre editorialişti, ne vor (re)cunoaşte cărţile şi albumele de fotografie şi, nu în ultimul rând, vor avea parte de reduceri de preţ la toate produsele ce poartă marca Jurnalul Naţional.

×
Subiecte în articol: arte carte