x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Principesa Maria a lansat două cărți-album dedicate Casei Regale

Principesa Maria a lansat două cărți-album dedicate Casei Regale

12 Dec 2018   •   19:09
Principesa Maria a lansat două cărți-album dedicate Casei Regale

 Principesa Maria a participat miercuri, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, la lansarea a două apariţii editoriale dedicate Casei Regale a României, ocazie cu care a oferit autografe celor ce au cumpărat cărţile care prezintă viaţa bunicii sale, regina Maria, precum şi a principesei Margareta, Custodele Coroanei.

"Maria. Portretul unei Regine" este o carte-album semnată de principele Radu, care prezintă detalii din viaţa reginei care în urmă cu 100 de ani şi-a adus contribuţia la formarea României Mari.

"Este o carte despre cea mai iubită regină a României. (...) Marea Unire, recunoaşterea în urma tratatului de la Versailles, s-a făcut datorită acestei regine, regina Maria, ea a fost prezentă la Paris, a avut întâlniri cu capetele încoronate, cu cei care erau lideri mondiali la vremea aceea şi aşa a obţinut recunoaşterea Marii Uniri", a declarat directorul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, istoricul Lucian Năstasă-Kovacs.

La rândul său, nepoata reginei Maria, principesa Maria, a amintit de faptul că tatăl său, regele Mihai, de la a cărui stingere din viaţă s-a împlinit zilele trecute un an, a fost întotdeauna foarte legat de România, pe care a considerat-o ţara sa.

"Sunt foarte bucuroasă să fiu aici la Cluj din nou, toată familia noastră a aparţinut acestei ţări şi a ţinut cu toată lumea. Eu ştiu că acum regale, tatăl meu, este alături de toată lumea, este alături de ţară, eu sunt sigură că în acest moment şi în viitor voi fi foarte mândră de această ţară şi sunt extrem de înduioşată să fiu aici şi mândră de tot", a spus principesa Maria.

Cea de a doua carte prezentată în cadrul evenimentului, "Margareta. Portretul Reginei", este, potrivit reprezentanţilor editurii, o carte-album care înfăţişează în imagini destinul primei femei din istorie care conduce Casa Regală a României.

"Pornind de la amintirile Majestăţii Sale, de la documente, fotografii, de la obiecte personale şi de la cele care fac parte din Colecţia Regală, unele dintre ele prezentate pentru prima dată în acest album, Sandra Gătejeanu-Gheorghe vorbeşte despre copilăria şi adolescenţa Custodelui Coroanei, studiile şi experienţa comunitară, viaţa de familie, interesele şi activităţile Majestăţii Sale Margareta în folosul României", se arată în comunicatul de presă privind evenimentul. AGERPRES

×
Subiecte în articol: principesa maria cărţi casa regală