x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Programul lansărilor Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului la Târgul de carte „Gaudeamus”

Programul lansărilor Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului la Târgul de carte „Gaudeamus”

de Magdalena Popa Buluc    |    08 Dec 2022   •   16:25
Programul lansărilor Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului la Târgul de carte „Gaudeamus”

     Joi, 8 decembrie, ora 15.00 - Spațiul de evenimente Mircea Sântimbreanu

      Lansarea publicației Natur-Culturalia (III)

      Prezintă: Dan Grigorescu (editor coordonator), directorul științific al ISACCL.

 

     Joi, 8 decembrie, ora 16.30 - Standul Editurii RAO

       Lansarea volumului Parteneriatul Strategic România- SUA: 25. Garanție de securitate pentru România în mileniul 3, scris de Laura Ganea

       Prezintă: Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, Ovidiu Enculescu, director-general RAO,  prof. univ. dr. Constantin Hlihor.

 

     Vineri, 9 decembrie, ora 14.30 - Standul Editurii Mega

      Lansarea volumului Byzantium - un unending civilization, coordonat de dr. Ana-Maria Răducan

       Prezintă: Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al  Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația levantului, acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române, Andrei Pippidi, membru corespondent al  Academiei Române și prof. univ. dr. Emanoil Băbuș, Facultatea de Teologie Ortodoxă, București.

     Vineri, 9 decembrie, ora 16.00  - Sala Nicolae Titulescu

      Lansarea International Journal of Levant Studies, nr. 3/2021 și prezentarea revistei  științifice a ISACCL

      Prezintă: Emil Constantinescu, președintele Consiliului Științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, și redactorul-șef Cătălin-Ștefan Popa, directorul Direcției Istoria culturilor și civilizațiilor Levantului.

 

Program de vizitare: 7-11 decembrie 2022, între orele 10.00 și 20.00.

 

Redescoperirea Levantului este o șansă pentru civilizația occidentală a secolului  XXI. Vizitați-ne standul și veți descoperi argumentele noastre, incluse în publicații periodice și colecții tematice. Aparițiile editoriale reflectă cercetarea multidisciplinară și îi invită la reflecție pe cei care privesc spre un viitor care nu trebuie să repete greșelile trecutului.

Înființat în anul 2017, Institutul de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului este primul Centru de Excelență al Academiei Mondiale de Artă și Știință și contribuie la construcția unei viziuni pentru un viitor mai bun. Prin Inițiativa Levant pentru pace globală, sprijinită de ONU și UNESCO. Prin studiul istoriei recente și multiculturalismului. Prin implicarea mediului academic național și internațional în programe de dezvoltare durabilă.

La stand sunt disponibile titlurile publicate în colecțiile Studii de istorie a Levantului și Savanți români în cercetarea Levantului, revista științifică International Journal of Levant Studies și cele trei volume adresate publicului larg: Natur-Culturalia.

Colecția Istoria recentă și anticiparea viitorului este inaugurată de volumul Parteneriatul Strategic România- SUA: 25. Garanție de securitate pentru România în mileniul 3, care va fi lansat la standul editurii RAO.

 

 

×
Subiecte în articol: Gaudeamus 2022 emil constantinescu