x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Raftul Denisei

Raftul Denisei

31 Aug 2008   •   00:00
Raftul Denisei

"Jurnal în piatră" şi "În căutarea unei voci din depărtare" sunt două noutăţi ale colecţiei Editurii Humanitas Fiction."Jurnal în piatră" şi "În căutarea unei voci din depărtare" sunt două noutăţi ale colecţiei Editurii Humanitas Fiction.

Jurnal în piatră

Volumul a fost desemnat cartea anului 1995 de revista Lire, a fost distins cu Pulitzer Prize şi a fost nominalizat la Man Booker Prize. În 1905, în Manitoba, se naşte Daisy Goodwill, iar la începutul anilor ‘90 îşi găseşte sfîrşitul înconjurată de familie. Ce se întîmplă în acest răstimp? "Citiţi Jurnal în piatră. Vă veţi aduce aminte de ce iubiţi literatura", scrie New York Times Book Review.

În căutarea unei voci din depărtare

De ce este Tsuneo atît de însingurat? Să fie oare din cauza trecutului său inavuabil? Sau pentru că meseria lui este să aresteze şi să expulzeze imigranţi ilegali, vinovaţi că îşi doresc o viaţă mai bună? Oare solitudinea îl face să inventeze vocea caldă a femeii care îi vorbeşte în fiecare clipă de răgaz? Sau este vorba despre o legătură paranormală dintre două suflete care nu-şi găsesc perechea? Tsuneo nu va şti adevărul despre sine pînă nu va vedea chipul femeii misterioase. "O carte extraordinară. Yamada ştie să surprindă toate nuanţele melancoliei şi dorinţei", scrie The Guardian.

×
Subiecte în articol: carte