x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Răsvan Popescu a lansat volumul „Omul orchestră: Un jurnal altfel”

Răsvan Popescu a lansat volumul „Omul orchestră: Un jurnal altfel”

de Redacția Jurnalul    |    02 Mar 2024   •   22:05
Răsvan Popescu a lansat volumul „Omul orchestră: Un jurnal altfel”
Sursa foto: Antena 3 CNN

În cadrul celei de-a 34-a ediții a Congresului Internațional al Universității Apollonia, autorul Răsvan Popescu a prezentat volumul său recent, "Omul orchestră: Un jurnal altfel". Cartea își propune să ducă cititorii într-o călătorie fascinantă prin viața autorului și prin istoria recentă a României.

Răsvan Popescu, cunoscut pentru diversele funcții pe care le-a îndeplinit de-a lungul timpului - scriitor, scenarist, jurnalist, oficial al Administrației Prezidențiale sau președinte al Consiliului Național al Audiovizualului - aduce în această lucrare perspective subiective asupra trecutului, fără a se încadra într-un tipar clasic, cronologic de memorii.

„Nu este un jurnal de memorii subiective, nu în sens clasic, cronologic. Pur și simplu înseamnă memorii subiective, care privesc tot acest trecut pe care l-am trăit împreună, însă din unghiul subiectiv al autorului.

Paradigma principală a acestei cărți este un om care, trăind în vremuri agitate și care nu curg în favoarea lui, încearcă să nu se lase risipit, încearcă de fiecare dată să facă tot ce poate în ideea că se va adună, că ceva va rămâne în urmă.

Și pentru asta, omul orchestra își atribuie singur toate rolurile posibile”, a declarat Răsvan Popescu.

×