x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    13 Noi 2009   •   00:00
Semnale editoriale

• Mort de surd • Un expert în crimă • Linii de falie



MORT DE SURD
5374-106575-32_35tv45.jpgPolirom. Un nou roman semnat David Lodge, un autor multipublicat de editură. "Cu ultimul său roman, David Lodge se întoarce la genul care l-a consacrat: romanul campusului universitar, inaugurat de Kinsley Amis şi Malcolm Bradbury... Acesta îi oferă lui Lodge ocazia de a-şi dovedi remarcabilele calităţi de analist, care îi permit să descrie lupta lui Desmond cu bătrâneţea, mortalitatea, capcanele seducţiei şi izolarea", scrie The Times.



UN EXPERT ÎN CRIMĂ
5374-106576-32_35tv46.jpgRao. Volumul e prima carte dintr-o excelentă serie care are ca personaj principal pe autoarea de romane poliţiste Josephine Tey. Suntem în anul 1934, luna martie, iar Josephine Tey călătoreşte din Scoţia spre Londra pentru ultima săptămână de spectacole a aclamatei ei piese Richard de Bordeaux. Bucuria i se transformă în groază, căci sosirea ei coincide cu o crimă. Inspectorul Archie Penrose este convins că omorul are legătură cu piesa de teatru. O a doua crimă confirmă suspiciunile inspectorului Penrose că printre cei care lucrează la teatru se află un ucigaş cu sânge rece.



LINII DE FALIE

5374-106577-32_35tv47.jpgLeda. Best-seller în Franţa şi tradus în 27 de limbi, fascinantul roman al scriitoarei Nancy Huston surprinde patru generaţii ale unei familii mergând pe urmele unui secret vechi de şase decenii. Este o poveste cu accente poetice, care se derulează în ordine cronologică inversă, din 2004 până în 1944, şi din California zilelor noastre până pe Coasta de Est a SUA, de la Haifa la Toronto şi de acolo până la Münchenul celui de-al doilea război mondial. Secretul ascuns timp de generaţii iese la lumină treptat, într-o naraţiune construită cu originalitate, urmând o structură temporală fracturată, asemenea unor linii de falie, şi culminând cu dezvăluirea întunecatului adevăr ce leagă între ele aceste personaje.

×
Subiecte în articol: carte