x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Semnale editoriale

Semnale editoriale

de Sebastian S. Eduard    |    23 Dec 2009   •   00:00
Semnale editoriale

• Alteţea sa cititoare • Cadoul • Turnul


5476-110169-28_31tv41.jpgAlteţea sa cititoare

Leda. Regina Angliei nu ar fi aflat niciodată despre bibliobuzul parcat chiar lângă Palatul Buckingham dacă nu ar fi fost hărmălaia provocată de cei doi căţei ai săi. După ce potoleşte tot tărăboiul, se hotărăşte să-şi prezinte scuzele pentru tot vacarmul iscat şi sfârşeşte prin a împrumuta un roman de Ivy Compton-Burnett. A doua alegere, mai fericită, trezeşte în Regina o adevărată pasiune pentru lectură, iar îndatoririle sale oficiale încep să aibă de suferit, spre disperarea Casei Regale şi a Parlamentului... Un volum delicios, plin de haz.

 

5476-110170-28_31tv42.jpgCadoul
All. Lou Suffern este un om de afaceri prosper, surmenat, aflat într-o permanentă bătălie cu secundele. Se speteşte muncind şi nu are nici o clipă liberă, iar de când candidează pentru un post de conducere, de abia îşi mai vede familia. Într-o dimineaţă geroasă, într-un acces de generozitate, care nu îl caracterizează, Lou îi oferă o cafea lui Gabe, un om fără adăpost, care se aciuase lângă clădirea de birouri. Prelungind actul caritabil, îl angajează la serviciul de curierat intern. Dar când Gabe începe să se amestece în viaţa lui Lou, acesta regretă că l-a ajutat. Gabe pare să ştie mai multe despre Lou decât el însuşi şi, culmea, Gabe reuşeşte în mod miraculos să fie în două locuri în acelaşi timp.

 

5476-110171-28_31tv43.jpgTurnul
Univers. Volumul semnat de William Golding este povestea unui om al bisericii care ascultă de forţe mai presus de puterea sa de înţelegere. Prelatul Jocelin e chinuit de viziunea obsedantă a unui uriaş turn de catedrală care să-i aducă slavă lui Dumnezeu şi să spele păcatele muritorilor. Bărbatul este însă slab în faţa ispitelor cărnii şi orb în faţa realităţii: turnul lui se sprijină pe o fundaţie fragilă...

×
Subiecte în articol: carte