x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Terasa din Deck - Ce presupune construcția unei terase exterioare din deck? Tipuri de deck, costuri, întreținere

Terasa din Deck - Ce presupune construcția unei terase exterioare din deck? Tipuri de deck, costuri, întreținere

24 Mar 2023   •   12:02
Terasa din Deck - Ce presupune construcția unei terase exterioare din deck? Tipuri de deck, costuri, întreținere

Amenajarea unei terase din deck constituie un element de interes în amenajările exterioare și apar multe întrebări pe care oamenii le au înainte de a începe construcția unei terase. Iată câteva dintre cele mai frecvente întrebări despre construcția unei terase din deck, împreună cu răspunsurile profesioniste oferite de specialiștii de la Decking.ro.

1. Ce este o terasă deck – decking?


O terasă din deck este o platformă construită de obicei în afara unei case sau clădiri, care este utilizată ca spațiu de relaxare și socializare în aer liber. Aceasta este cel mai des construită din deck de lemn sau deck din material compozit și poate fi ridicată sau așezată pe sol.


2. Care sunt avantajele investiției într-o terasă din deck?


O terasă - decking poate oferi multe avantaje, precum:
• Spațiu dedicat de relaxare și socializare în aer liber
• Oferă o zonă de design natural, separată de gradină sau curte
• Adaugă valoare proprietății
• Poate fi personalizată in funcție de gusturile și necesitatile proprietarului, completând cu succes designul proprietății.


3. Ce tipuri de deck pot fi utilizate pentru construirea unei terase?

Cele mai comune materiale utilizate pentru deck sunt lemnul, materialul compozit WPC și PVC-ul. Fiecare tip de deck terasă are avantaje și dezavantaje, așa că este esențial să evaluați opțiunile înainte de a lua o decizie finală.


4. Cum se construiește terasa?

Construcția terasei poate varia în funcție de dimensiune, înalțime și alte specificații, dar în general, aceasta implică urmatoarele etape:
• Planificare și design terasă: - amplasarea și măsurarea locului în care va fi construit decking-ul, stabilirea designului și alegerea tipului de deck terasă.
• Construirea suportului și a structurii deck-ului
• Montajul lamelelor de deck și a balustradei (dacă este necesară)
• Aplicarea unui strat protector pentru deck sau al unui finisaj (ulei deck), în cazul deck-ului din lemn.


5. Cat costă construirea unui terase?

Prețul unei terase din deck poate varia în funcție de dimensiune, materiale utilizate, dificultatea construcției și complexitatea designului. În general, prețul mediu pentru construirea unei terase decking in Romania este în jur de 80-250 de euro pe metru pătrat, sistem complet. Acest cost include materialele pentru decking: lamele deck, accesorii și materiale montaj (șuruburi, cleme de prindere deck), ulei deck (pentru deck-ul de lemn) și montajul la cheie al terasei.


6. Este necesară întreținerea unei terase din deck?

Da, întreținerea unui decking este necesară pentru a-i menține aspectul și integritatea în timp. În funcție de deck-ul ales întreținerea poate presupune numai curățare cu apa și detergent - in cazul unui decking din WPC, sau, uleierea periodica (anuală) a terasei -dacă este din deck de lemn.


7. Cât timp rezistă terasa din deck?

Durata de viata a unei terase va depinde de materialele utilizate, nivelul de întreținere și expunerea la elementele de mediu. Un deck din lemn bine întreținut poate dura și 50 de ani. Deck-urile compozite au durata de viață foarte variabilă (1-30 de ani) în funcție de calitatea lor.


8. Pot monta un deck singur?

Deși este posibil să instalați decking-ul singur, se recomandă să apelați la un profesionist pentru cele mai bune rezultate și pentru a beneficia de garanție. Un profesionist va avea instrumentele, cunoștintele și experienața necesare pentru a asigura că deck-ul este instalat corect și îndeplinește toate standardele de calitate.

×