x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Viaţa lui Iglesias

Viaţa lui Iglesias

de Sebastian S. Eduard    |    10 Aug 2008   •   00:00
Viaţa lui Iglesias

RAO  ●  "Între Paradis şi Infern"
Extrem de popular în toată lumea, ca şi în România, unde recent a susţinut un turneu, Julio Iglesias publică la Editura Rao un volum autobiografic.



RAO  ●  "Între Paradis şi Infern"
Extrem de popular în toată lumea, ca şi în România, unde recent a susţinut un turneu, Julio Iglesias publică la Editura Rao un volum autobiografic.

S-au spus şi s-au scris atîtea lucruri despre Julio Iglesias, artistul perfecţionist pînă la obsesie şi omul care are totul, pînă şi singurătatea, dar şi carisma, forţa şi duioşia "gladiatorului trandafirului", fără ca nimeni să-i intuiască cel puţin fibra sa cea mai intimă. Volumul "Între Paradis şi Infern" este autobiografia scrisă cu patos şi sinceritate, în care acest "spaniol universal" îşi povesteşte cu o nebănuită forţă literară viaţa rămasă pînă acum necunoscută cititorilor din România.

ALBUME. Cîntăreţul care a vîndut mai bine de 80 de milioane de albume în primii zece de ani de carieră şi peste 250 de milioane de bucăţi în cei 40 de ani de carieră împliniţi chiar în 2008 a cucerit de fiecare dată publicul atît prin vocea sa inconfundabilă, cît şi prin romantismul incurabil, seducător, care i-a adus faima de "noul Rudolf Valentino". În această carte, Julio Iglesias a scris cel mai lung cîntec al său, cea mai crudă, frumoasă şi adevărată piesă: viaţa lui.

SFÎRŞIT. Cartea a fost scrisă în 1981, ceea ce înseamnă că nu cuprinde şi ultimii ani ai interpretului. Ne lămureşte chiar el, în ultimul fragment din volum: "Şi un ultim adevăr: cel din urmă şi cel dintîi. Poate că, bătrîn fiind, nu voi avea timp să scriu, nu voi avea timp să scriu o nouă carte de memorii, din perspectiva omului liniştit, care îşi adună gîndurile. Mă grăbesc să trăiesc într-o zi cît alţii în două şi poate că asta se întîmplă, fiindcă în adîncul sufletului ştiu că pot muri curînd".

×
Subiecte în articol: carte