x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte Ziua Națională a Lecturii sărbătorită la BMB

Ziua Națională a Lecturii sărbătorită la BMB

de Magdalena Popa Buluc    |    13 Feb 2023   •   22:45
Ziua Națională a Lecturii  sărbătorită la BMB

Biblioteca Metropolitană București (BMB) prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti sărbătorește miercuri, 15 februarie,  Ziua Națională a Culturii printr-o serie de activități cultural – educative desfășurate în filialele din rețea.

Ziua Națională a Lecturii este prilej de sărbătoare din anul 2022, având drept scop încurajarea lecturii în rândul populației.

Filialele Bibliotecii Metropolitane București organizează ateliere de lectură după cum urmează:

Elevii Liceului Teoretic Victor Babeș vor primi vizita colegilor noștri de la Filiala Dimitrie Cantemir pentru un atelier de lectură, miercuri, 15 februarie. Joi, 16 februarie, ora 10:00, copiii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani vor participa la un atelier de lectură, în cadrul Filialei Dimitrie Cantemir.

Copiii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani vor participa miercuri, de la ora 13:00, la Ora de povești organizată în Filiala Gheorghe Șincai.

La Școala Gimnazială nr. 142 se va organiza o sesiune de lectură a bibliotecarilor de la Filiala George Topîrceanu.

„Lectura te face Om Mare” este titulatura sub care se va desfășura sărbătorirea Zilei Naționale a Lecturii în cadrul Filialei Petre Ispirescu.

Filiala Alexandru Macedonski primește vizita elevilor de la Școala Gimnazială nr. 165, miercuri, de la ora 10:00, pentru un atelier de creativitate și lectură.

Ziua Națională a Lecturii va fi sărbatorită și de către Filiala Lucian Blaga, Filiala Nicolae Labiș, Filiala Nichita Stănescu, Filiala Marin Preda, Filiala Dimitrie Bolintineanu, Filiala  Nicolae Bălcescu, Filiala Vasile Alecsandri.

 

 

×