x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Cea de-a X-a ediție a Balkanik Festival începe vineri la Grădina Uranus și pe Strada Uranus

Cea de-a X-a ediție a Balkanik Festival începe vineri la Grădina Uranus și pe Strada Uranus

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Sep 2023   •   21:30
Cea de-a X-a ediție a Balkanik Festival începe vineri  la Grădina Uranus și pe Strada Uranus

Între 8 și 10 septembrie, Balkanik Festival – Home of World Music construiește în Grădina Uranus și pe Strada Uranus din București un univers multicultural bogat și divers, un veritabil melting pot interdisciplinar și incluziv, care aduce laolaltă comunități, culturi și generații.

Cea de-a X-a ediție se anunță a fi cea mai mare de până acum – Grădina Uranus va găzdui numeroase concerte, expoziții, meșteșuguri, dezbateri, ateliere și gastronomie (accesul se face în baza unui abonament sau bilet), iar accesul pe Strada Uranus, la târg, delicii și DJ seturi este liber pentru public.

Vineri, 8 septembrie, accesul se realizează începând cu ora 16:00, iar sâmbătă și duminică, festivalul își deschide porțile de la ora 11:00.

Balkanik Festival este proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București acasă 2023.

La ediția aniversară, pe scena mare a festivalului, din Grădina Uranus, între orele 18:00 și 23:00, vor urca Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara din Zece Prăjini (România), Extraliscio (Italia), Taraf de Caliu (România), Papiers d’Arménies cu Dan Gharibian (Armenia-Franța), SMADJ Balkan Project (Franța-Tunisia), Paulina (România), Ufuk Coșkun & friends (Turcia-România), Wernyhora (Polonia), Kristijan Azirovic Orkestar (Serbia).

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

PROGRAM BALKANIK FESTIVAL:

 

VINERI, 8 SEPTEMBRIE:

 

CONCERTE LIVE GRĂDINA URANUS:

 

18:30 KRISTIJAN AZIROVIC ORKESTAR (Serbia)

20:00 PAULINA (România)

21:30 SMADJ BALKAN PROJECT (Franța-Tunisia)

 

DJ SET STRADA URANUS:

 

16:00 M.O.Z.A.R & BAD MIREL

 

SÂMBĂTĂ, 9 SEPTEMBRIE:

 

CONCERTE LIVE GRĂDINA URANUS:

 

18:00 UFUK COȘKUN & FRIENDS (Turcia-România)

19:30 TARAF DE CALIU (România)

21:40 OVIDIU LIPAN ȚĂNDĂRICĂ ȘI FANFARA ZECE PRĂJINI (România)

 

DJ SET STRADA URANUS:

 

12:00 PIXAR STELAR

14:00 DANIEL MITULESCU

16:00 LIGIA KEȘIȘIAN & LUCAS MOLINA

 

DUMINICĂ, 10 SEPTEMBRIE:

 

CONCERTE LIVE GRĂDINA URANUS:

 

18:00 WERNYHORA (Polonia)

19:30 EXTRALISCIO (Italia)

21:30 PAPIERS D’ARMÉNIES (Armenia-Franța)

 

DJ SET STRADA URANUS:

 

12:00 IRINA POPESCU

14:00 ABASC

16:00 MIKO

Grădina Uranus devine, la această ediție, un mare muzeu în aer liber. Publicul va avea bucuria de a descoperi numeroase demonstrații și ateliere ale unor meșteșuguri vechi – țesătură la război, ceramică, broderii, realizare bijuterii, prelucrare argint și cupru. În cadrul ediției aniversare, vor avea loc zilnic dezbateri despre comunitatea ca resursă, activarea comunităților locale, dezbateri despre slow fashion și slow design, ecosistem cultural, re-sourcing muzici locale, ecopatrimoniu, sustenabilitate etc.

Cei mici vor putea participa la ateliere și spectacole oferite de către Fundația ZI DE BINE, precum spectacol de gheață carbonică, baloane uriașe de săpun, face painting, steluțe origami și multe altele.

Participanții la eveniment vor putea vizita, de asemenea, numeroase expoziții de fotografie, colaje și ilustrații. Printre acestea, se numără: „Poloneze și românce care au schimbat lumea”, oferită de Institutul Polonez, „Excelențe italiene. Noua generație de ilustratori pentru copii”, oferită de Institutul Italian de Cultură, „Mystical Muses” – vernisaj Andreea Retinschi, „Dadestar Chaveste – poveste lăutărească” – vernisaj și lansare de carte Iulian Ignat, „Armenia, tărâmul dintre munți”, expoziție de fotografie semnată de Karapet Karo Sahakyan și Andreea Tănase, „Origini” – expoziție de colaje semnată de Cristiana Bucureci, „Cartooning for Peace”, oferită de Institutul Francez, Expoziție colectivă de colaje ale artiștilor Ada Moisa, Andrei Stan, Ruxandra Nicolae, Art Machine, Celula de Artă Pop-Up.

 

×
Subiecte în articol: Balkanik Festival uranus