x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Concert extraordinar: Sărbătoarea Libertății Religioase. Omagiu al României pentru America – Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America

Concert extraordinar: Sărbătoarea Libertății Religioase. Omagiu al României pentru America – Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America

de Magdalena Popa Buluc    |    09 Sep 2023   •   12:20
Concert extraordinar: Sărbătoarea Libertății Religioase. Omagiu al României pentru America – Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America

Printr-o inițiativă unică și impresionantă, România va sărbători libertatea religioasă prin intermediul unui eveniment cultural excepțional: Sărbătoarea Libertății Religioase. Omagiu al României pentru America – Amazing Grace: Celebrating Religious Freedom. A Romanian Tribute to America.

Concertul va avea loc la Kennedy Center din Washington DC, Statele Unite ale Americii, în data de 10 septembrie 2023, începând cu ora 23:00 (România) și 4 P.M. (S.U.A).

Sub umbrela parteneriatului dintre Ambasada României în Statele Unite ale Americii, Opera Națională București și Asociația „Procred Music”, împreună cu Asociația pentru Promovarea Copiilor și Tinerilor Talentați din România (A.P.C.T.T.R.), acest proiect inovator va aduce în prim-plan muzica religioasă contemporană din România, prezentată cu eleganță și pasiune.

Concertul realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, va reuni 141 de artiști excepționali: Orchestra Simfonică a Operei Naționale București, Orchestra și Corul "Procred", dirijori: Daniel Jinga, Andrei Tudor, George Natsis și Simona Strungaru și soliști: Irina Baianț, Luminița Anghel, Nico Matei, Alexandra Crișan, Nick Casciaro, Kurt Davies și Remus Alăzăroae.

Programul concertului este gândit cu grijă pentru a oferi o varietate de emoții și trăiri spirituale, de la bucurie și entuziasm, la reverență și contemplare. Va fi un regal muzical pentru toți cei prezenți la concert și pentru cei care îl vor urmări în direct, atât în România, cât și în comunitățile de români din întreaga lume.

Evenimentul este un demers de solidaritate și libertate, menit să întărească relațiile dintre România și Statele Unite ale Americii, să sprijine comunitățile românești din S.U.A. și să promoveze valorile culturale și spirituale ale României.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni sprijină activitatea românilor de pretutindeni și acordă finanțări nerambursabile proiectelor dezvoltate de mediul asociativ, care urmăresc păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice a românilor din vecinătate și din diaspora, precum și întărirea legăturilor dintre România și comunitățile românești din afara țării.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile. Concertul va fi transmis live de către postul de televiziune Antena 3 CNN, precum și în mediul online, oferind astfel oportunitatea de a participa la sărbătoare indiferent de locație.

 

×