x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Disc in memoriam - In Office se strang prietenii lui Mitica

Disc in memoriam - In Office se strang prietenii lui Mitica

de Alex Revenco    |    28 Feb 2007   •   00:00
Disc in memoriam - In Office se strang prietenii lui Mitica

Multi dintre cei care au contribuit la realizarea acestui produs muzical de exceptie vor fi prezenti astazi in Club Office pentru a povesti ce inseamna pentru ei discul aparut la Roton, in amintirea lui Mitica.

Daca Rosu si Negru a fost una dintre cele mai importante formatii rock autohtone, Liviu "Mitica" Tudan a fost mentorul unor generatii de chitaristi. De-a lungul anilor, aproape toti au trecut prin Rosu si Negru: Florin Marcovici, Nicky Dorobantu, Nutu Olteanu, Florin Ochescu, Adi Ordean, Nicolae Enache, Sorin Tudoran, Gabi Nacu, Cristi Marinescu si altii.

SKIP ROCK 93. Ultimul concert Rosu si Negru a fost in septembrie 1993 (la Skip Rock Festival, chiar inainte de Asia), intr-o formula de vis: Liviu Tudan - bas si voce, Ovidiu "Tandarica" Lipan - tobe, Cristi Marinescu & Florin Oches- cu - chitare solo, Cornel Cristei - clape. Liviu se angajeaza la TVR, unde realizeaza o emisiune rock, dar dorinta de a reface trupa e mare. In vara lui ’99, Tudan si Marinescu isi fac planuri, care se naruiesc si din cauza bolii pe care o descopera Liviu. In 2004, Tudan face un transplant de ficat, aparent reusit, dar un an mai tarziu se stinge din viata. La discul tribut au contribuit zece dintre cei mai buni solisti romani, alaturi de o varianta speciala a piesei "Lumea ca o prada", readusa in atentia publicului de Liviu Tudan. Chitara bas si tobele au fost inregistrate de Tudan, la chitare e Cristi "Porta" Marinescu, iar la clape - Fisa. Iata cateva titluri: Mircea Vintila - Alfabetul, Adrian Despot - Copilul si soarele, Mircea Baniciu - Hai, acasa!, Cristi Minculescu - Iubirea cere pace planetara, Dan Bittman - Joc in doi, Adrian "Artan" Plesca - Promisiuni, Leo Iorga - Semnul tau.

AN RECORD
"In ’89, Rosu si Negru a cantat in 94 de localitati, cate doua sau trei spectacole pe zi. Munceam mult si cu placere, cand nu cantam repetam sau inregistram, de atunci sunt «Val de mare» si «Imagini de vis»"
Cristi Marinescu
chitarist
GEST MINUNAT
"Trebuie elogiata initiativa lui Dorian Ciubuc, care a strans toate cantecele lui Mitica, i-a adunat pe ceilalti si a facut posibil acest disc. Un gest minunat in amintirea unui mare muzician, mentor pentru foarte multi dintre noi"
Paul Ciuci
Compact

×
Subiecte în articol: cultura