x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Eveniment - Police, primul turneu dupa ’86

Eveniment - Police, primul turneu dupa ’86

de Alex Revenco    |    17 Ian 2007   •   00:00
Eveniment - Police, primul turneu dupa ’86
La vara, "Roxanne" implineste 30 de ani
Infiintat in 1977, a ajuns in anii ’80 unul dintre cele mai populare grupuri din lume. In 2004, The Police a ocupat pozitia 70 in topul celor mai mari artisti din toate timpurile.

Din ce in ce mai multe reviste muzicale, ziare si site-uri comenteaza posibila reformare a grupului Police, in vara acestui an, pentru o serie de concerte in Marea Britanie si Statele Unite. Ar fi primul turneu dupa 1986, anul cand liderul Sting a parasit formatia pentru a urma o cariera solo.

CONFIRMARE. Surse din Marea Britanie au confirmat publicatiei americane Billboard ca "discutiile despre reformarea grupului Police sunt reale, dar comentarii pe acest subiect nu se vor face decat dupa ce toate detaliile vor fi in faza de finalizare". Mai trebuie spus ca in acest an se implinesc 30 de ani de la lansarea single-ului "Roxanne", una dintre cele mai cunoscute piese Police.

UNIVERSAL MUSIC. Cu acest prilej, Universal Music (actualul proprietar al A&M Records, casa de discuri a grupului) va relansa diferite materiale video si audio. Este vorba despre DVD-ul "Everyone Stares: The Police Inside Out" si un box set audio ce va cuprinde toate albumele de studio inregistrate de Police plus cateva raritati. De doua decenii incoace, reformarea grupului a fost visul celor care lucreaza in industria spectacolelor, fiind stiut ca un asemenea eveniment ar insemna (foarte multe) concerte pe stadioanele lumii. Dupa cum se stie, Police s-a destramat (in 1984) fara un "turneu de adio", iar cei trei au mai cantat impreuna, pe aceeasi scena, doar de doua ori. Prima oara in cadrul unei petreceri private, in 1992, la nunta lui Sting (cand s-a insurat cu Trudie Styler), si in 2003, in cadrul ceremoniei de includere in Rock And Roll Hall of Fame. Daca atat Andy Summers, cat si Stewart Copeland abia asteapta reformarea, pana in prezent, Sting s-a abtinut de la orice comentariu.

ALTA SOARTA
"Dupa ce, cu discul «Sincronicity» am atins un varf, ar fi fost normal sa luam o pauza si sa spunem: OK, Sting, du-te si fa-ti un album solo si ne reintalnim peste doi-trei ani. Puteam face asta si poate eram impreuna si astazi. Dar soarta noastra a fost alta..."
Andy Summers
chitarist
PENTRU DISTRACTIE
"Mi-ar placea sa se reformeze Police, in cariera mea nu ar fi nici un pas inainte nici unul inapoi. Eu sunt compozitor de muzica de film si trebuie sa fiu atent, sa ma calibrez doar in aceasta directie. Sa fiu tobosar intr-o trupa rock e doar pentru distractie si pot face asta oricum"
Stewart Copeland
tobosar

×
Subiecte în articol: cultura police