x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Eveniment - Therion simfonic in decembrie

Eveniment - Therion simfonic in decembrie

de Alex Revenco    |    27 Sep 2006   •   00:00

Fundatia Aquarius prezinta publicului din Romania Therion simfonic, o premiera romaneasca, europeana si mondiala, primul concert de acest gen din istoria formatiei. Spectacolul va avea loc la Bucuresti, in decembrie a.c.

INSPIRATIE. Cu un pas inaintea tuturor, Therion a influentat nenumarate trupe de metal simfonic aparute dupa 1996

Fundatia Aquarius prezinta publicului din Romania Therion simfonic, o premiera romaneasca, europeana si mondiala, primul concert de acest gen din istoria formatiei. Spectacolul va avea loc la Bucuresti, in decembrie a.c.

Concertul de la Bucuresti este primul dintr-o serie de evenimente ce vor avea loc anul viitor in toata Europa. Participarea internationala (Suedia, Austria, Germania, Georgia) impune un nivel artistic deosebit, dovedind in acelasi timp ca muzica si arta trec dincolo de granite. Evenimentul este realizat sub egida Ambasadei Suediei la Bucuresti si are ca invitati reprezentanti ai principalelor ambasade, cat si personalitati din sfera culturala, politica si de afaceri.

PREMIERA. Orchestra si corul care vor participa la eveniment vor stabili bineinteles o premiera si pentru Romania, alaturandu-se astfel unor nume ilustre, ca Royal Philarmonic Orchestra, London Symphony Orchestra sau New Japan Orchestra, care au deschis drumul acestui gen de concerte.

Realizarea acestei premiere in Romania se datoreaza succesului de public al concertului Therion la Bucuresti din 2005. Therion simfonic se desfasoara sub motto-ul: muzica impotriva cancerului. Fondurile rezultate in urma concertului din Romania vor fi utilizate in beneficiul copiilor cu cancer, pentru finantarea un proiect, cu durata de un an, de terapie pentru copiii bolnavi.

UNIC. Concertul simfonic Therion este unic prin repertoriul propus, axat atat pe clasic, cat si pe metal. Spectatorii romani vor asculta nu numai piese Therion in varianta clasica, dar si piese clasice in varianta Therion. Pentru prima data vor fi audiate compozitii ale gigantilor muzicii clasice (Wagner, Mozart, Beethoven, Ceaikowski etc.), intr-o transcriere metal opera. Vocile clasice care participa la eveniment sunt de nivel international, au concerte la Scala, Carnegie Hall, Viena, Moscova etc., iar una dintre soprane este clasata in primele zece voci ale lumii.

VANZARI. Therion este cea mai bine vanduta formatie a casei de discuri Nuclear Blast si are un numar impresionant de fani, cuceriti intr-o cariera de aproape doua decenii. Formatia suedeza este creditata ca fondatoare a stilului opera metal.

ACTIVITATE
"Din 2000, cand s-a infiintat, Fundatia Aquarius a realizat «Nopti scandinave» (2004), concert de lied cu soprana Tarja Turunen, singurul organizat in Europa, doua spectacole Nightwish, sold-out, cu un succes rasunator de public (in 2004 si in 2005), concertul Therion de anul trecut - un record de audienta indoor, precum si Lacrimosa, in acest an" - Aurelia Olaru, vicepresedinte Fundatia Aquarius

×
Subiecte în articol: cultura therion