Mahsa Rostami actrița din rolul principal al filmului a fost prezentă la Sfântu Gheorghe și a introdus filmul: „simt o mare tristețe când mă gândesc la Iran și mi-aș fi dorit ca prietenii și familia mea să fie acum cu mine în fața acestui public atât de primitor. Este prima dată când văd filmul după Cannes și îmi doresc să-l putem arăta curând și în țara mea natală” a spus aceasta emoționată în aplauzele celor prezenți.
Actrița a părăsit Iranul și locuiește în prezent în Europa. Regizorul a fugit și el din țară chiar înainte de Festivalul de la Cannes unde filmul a fost prezentat în Competiția Oficială și a câștigat Premiul Special. „The Seed of the Sacred Fig” este distribuit în România de Bad Unicorn și va putea fi văzut în curând și în cinematografe.
„Vocația mea, filmul” ajunge la a doua ediție. Proiectul social-cultural de educație nonformală în rândul elevilor din zona Deltei Dunării, a ajuns la a treia ediție și constă într-o serie de activități de stimulare și facilitare a accesului la educație culturală. Participanții vor beneficia și anul acesta de întâlniri cu mai multe personalități din industria filmului și media, printre aceștia numărându-se Amalia Enache (jurnalist), Emanuel Pârvu (actor și regizor), Ciprian Chiujdea (actor), Diana Vasilescu (artist plastic), Ionuț Mareș (critic de film) și Paula Brezeanu din partea E-ON.
„Vocația mea, filmul” se desfășoară în perioada 12-15 august în cadrul Festivalului ANONIMUL și este un program organizat de Asociația FAMart cu sprijinul E-ON România.
În seria Anonimul Talks s-a discutat astăzi la Cortul Festivalului din campingul Green Dolphin despre siguranța femeilor, pornind de la filmul de deschidere. Andrada Cilibiu, activistă feministă la Centrul FILIA a intrat în dialog cu publicul festivalului punctând detalii importante despre hărțuire sexuală, cadru legal și inițiative care ar putea schimba situația curentă.
Următoarea discuție este programată pentru mâine când vom vorbi despre cum promovăm eficient filmul românesc pentru a ajunge la publicul lui, într-o întâlnire informală între public și reprezentanți ai industriei: Ioana Ionescu (Cinema City), Monica Felea (distribuitor de film), Dana Rogoz (actriță), Ada Solomon (producătoare) și Miruna Berescu (producătoare), iar sâmbătă de întâlnim cu echipa filmului „Trei kilometri până la capătul lumii”.
Programul festivalului include două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, o competiție de lungmetraje, dar și proiecții în afara concursului. Toate vor avea loc în prezența membrilor echipelor de producție și vor fi prezentate atât în cinematograful amenajat în camping, cât și în sălile din Green Village.
Cea de-a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL are loc în perioada 12-18 august la Sfântu Gheorghe, Delta Dunării.
Programul ANONIMUL poate fi consultat pe https://bit.ly/ProgramAnonimul2024, iar biletele cu valoare zero pentru proiecțiile din săli pot fi procurate de pe https://eventbook.ro/festival/festivalul-international-de-film-independent-anonimul