x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Actorul Gerard Depardieu, cercetat pentru violuri

Actorul Gerard Depardieu, cercetat pentru violuri

30 Aug 2018   •   21:17
Actorul Gerard Depardieu, cercetat pentru violuri

Parchetul din Paris a deschis o anchetă preliminară ce îl vizează pe Gerard Depardieu, în care renumitul actor francez este cercetat pentru comiterea unor "violuri şi agresiuni sexuale", în urma unei plângeri depusă luni într-o instanţă din sudul Franţei, a dezvăluit o sursă judiciară. 

 

"Gerard Depardieu contestă absolut orice acuzaţie de agresiune şi de viol", a declarat avocatul starului francez, Herve Temime. Plângerea care îl vizează pe celebrul actor francez în vârstă de 69 de ani, a fost depusă la Brigada de Jandarmerie din Lambesc. Parchetul din Aix-en-Provence a deschis imediat o anchetă preliminară, dar s-a recuzat apoi în favoarea Parchetului din Paris. 

"Regret caracterul public al acestei proceduri care îi aduce un prejudiciu major lui Gerard Depardieu, însă eu sunt convins că nevinovăţia lui va fi recunoscută", a declarat avocatul Temime, cerand presei şi opiniei publice "un maximum de reţinere şi de moderaţie, pentru a asigura respectarea drepturilor tuturor părţilor". 

Potrivit cotidianului Le Parisien, autoarea plângerii este "o tânără actriţă şi dansatoare, care a depăşit cu puţin vârsta de 20 de ani" si care sustine că a fost "abuzată sexual de două ori" de actor, "în marja unei repetiţii informale pentru un spectacol de teatru", a precizat acelaşi cotidian francez. 

Faptele s-ar fi derulat în reşedinţa pariziană a lui Gerard Depardieu, între 7 şi 13 august, precizează Le Parisien. 

Scandaluri 

În Franţa, regizorul Luc Besson a fost vizat de o plângere depusă de o actriţă şi manechin de 27 de ani, care a acuzat-o că a violat-o într-un hotel din Paris. Aceste dezvăluiri, promovate pe reţelele de socializare de mişcarea #MeToo şi, în Franţa, de #Balancetonporc, au depăşit graniţele industriei cinematografice. 

După scandalul Weinstein, expertul elveţian în cultură islamică Tariq Ramadan a fost acuzat în Franţa de trei femei de comiterea unor violuri, în octombrie, înainte de a fi pus oficial sub acuzare. Se află în arest începând din 2 februarie. 

Devenit cunoscut publicului larg în 1974 cu filmul "Valseuses", de Bertrand Blier, Gerard Depardieu este considerat un monstru sacru al cinematografiei franceze şi a interpretat numeroase personaje, inclusiv mari eroi din literatura naţională, precum Cyrano de Bergerac şi Jean Valjean. 

Viaţa privată a starului francez, pasionat de gastronomie - fapt demonstrat şi de silueta sa impozantă - şi vinurile fine, a fost adeseori marcată de scandaluri, comportamente indecente şi polemici înverşunate. Gerard Depardieu a alimentat rubricile de fapt divers din presa franceză prin derapajele sale, după ce a bătut un paparazzo la Florenţa în 2005, a urinat la bordul unui avion care zbura de la Paris la Dublin în 2011 şi a agresat fizic un şofer în centrul Parisului în 2012. 

În 2012, a ţinut din nou prima pagină a ziarelor din Franţa după ce a anunţat că îşi predă paşaportul, pentru a protesta astfel faţă de impozitarea excesivă a persoanelor bogate, înainte de a dobândi cetăţenia rusă. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gerard depardieu actor plăngere viol franta