x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Cazul Weinstein: Pamela Anderson despre victimele abuzurilor sexuale

Cazul Weinstein: Pamela Anderson despre victimele abuzurilor sexuale

03 Dec 2017   •   12:34
Cazul Weinstein: Pamela Anderson despre victimele abuzurilor sexuale

Actriţa de origine canadiană Pamela Anderson a declanşat o polemică după o serie de declaraţii pe care le-a făcut cu privire la scandalul agresiunilor sexuale izbucnit la Hollywood, aruncând o parte din responsabilitate asupra victimelor. Intervievată pe NBC de jurnalista americană Kelly Megyn pe aceasta tema, Pamela Anderson a spus tranşant: "Am învăţat să nu mă pun în aceste situaţii".

 

Abuzată sexual când era copil, Pamela Anderson a mărturisit că atunci s-a simţit ruşinată şi vinovată. Însă acum nu mai este chinuită de astfel de sentimente. "Am învăţat să nu mă pun în aceste situaţii. Când am ajuns la Hollywood, am avut o mulţime de oferte. Audieri private, lucruri care nu aveau sens. Nu te duci singur într-o cameră de hotel; dacă cineva deschide uşa într-un halat de baie, pleacă". Reacţiile pe care vedeta le numeşte de "bun simţ", relatează Le Parisien.

Pamela a evocat apoi o întâlnire marcantă cu Harvey Weinstein: "El este foarte intimidant". La un pas de a accepa sa joace intr-un film în care urma sa interpreteze rolul unei femei invizibile cu un câine invizibil, apărătoarea drepturilor animalelor şi-a anulat prestaţia, refuzând să filmeze cu un câine real. Harvey Weinstein a chemat-o, ameninţând-o ca o va impiedica sa mai lucreze la Hollywood. "Nimeni nu mi-a vorbit asa vreodată, a povestit Pamela.

Starul din ''Baywatch'' a afirmat apoi că nu a fost surprinsă de dezvăluirile despre producătorul american, acuzat de hărţuire, agresiune sexuală şi viol de zeci de actriţe. ''Era cunoscut tuturor. Unii producători şi unii oameni de la Hollywood trebuie evitaţi în particular. Ştiţi ce se va întâmpla dacă vă duceţi singure într-o cameră de hotel".

Când ziarista i-a amintit că aceste actriţe au fost adesea trimise la aceste întâlniri de agenţii lor, Pamela Anderson a răspuns că ele ar fi trebuit să-i facă să le însoţească. ''Cred că există modalităţi simple pentru a rezolva" astfel de situaţii.

Aceste afirmaţii au fost puternic criticate pe internet. O internaută a acuzat-o pe Pamela Anderson că dă ''vina pe victime''. ''Femeile ar trebui să fie capabile să meargă sau să dorească acest lucru fără teama de a fi atacate, nu este niciodată vina unei femei atunci când ea este abuzată pentru că nu ar trebui niciodată să meargă singură''.

Contactată de TMZ, Pamela Anderson a explicat că nu dă vina pe victime şi că nici o femeie nu merită să fie abuzată. L-a calificat pe Weinstein drept ''porc sexist'' şi ''hărţuitor'', dar a spus că nu îşi cere scuze. În opinia ei, "femeile trebuie să fie conştiente de anumite probleme şi de cum să le identifice şi să le combată. Este complet ipocrit să ignorăm acest lucru", a subliniat actriţa.

×