x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Chris Hemsworth, predispus genetic pentru Alzheimer: “Aceasta este probabil cea mai mare frică a mea”

Chris Hemsworth, predispus genetic pentru Alzheimer: “Aceasta este probabil cea mai mare frică a mea”

19 Noi 2022   •   17:16
Chris Hemsworth, predispus genetic pentru Alzheimer: “Aceasta este probabil cea mai mare frică a mea”
Sursa foto: Hepta

Chris Hemsworth, cunoscut pentru rolul Thor, a declarat Vanity Fair că intenționează să-și ia o pauză de la actorie odată ce turneul pentru seria „Limitless” se încheie. Actorul a descoperit că are o predispoziție genetică la boala Alzheimer în timp ce filma o nouă emisiune.

Potrivit CNN, Chris Hemsworth a pornit într-o călătorie personală extrem de solicitantă din punct de vedere fizic pentru noul său serial „Limitless”, care a dus, în cele din urmă, la o descoperire serioasă.

Actorul, în vârstă de 39 de ani, află într-un episod din seria Disney+/National Geographic – care arată cum explorează modalități de a-și spori longevitatea și de a combate îmbătrânirea – că are două copii ale genei APOE4, câte una de la fiecare dintre părinții săi, adică are o predispoziție crescută pentru dezvoltarea bolii Alzheimer.

„Mi-au luat toate analizele de sânge și mi-au făcut o grămadă de teste, iar planul era să-mi spună în timp ce mă filmează toate rezultatele și apoi să vorbesc despre cum poți îmbunătăți asta și asta”, a declarat Hemsworth pentru Vanity Fair. „Și Peter Attia, care este medicul în acel episod și care a supravegheat o mare parte a emisiunii, l-a sunat pe Darren Aronofsky [creatorul „Limitless”]  și a spus: „Nu vreau să-i spun asta în fața camerei. Trebuie să avem o conversație în afara filmărilor să vedem dacă vrea măcar ca asta să fie în emisiune.’ A fost destul de șocant pentru că m-a sunat și mi-a spus.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

După ce a aflat vestea, Hemsworth a spus că „avea o grămadă de întrebări”, adăugând că „nu știa cu adevărat ce să creadă. Am spus: „Ar trebui să fiu îngrijorat? Este acest lucru îngrijorător?’”

El a mai spus că  APOE4 „nu este o genă pre-deterministă, dar este un indiciu puternic.”

„Ideea că nu voi putea să-mi amintesc viața pe care am trăit-o sau pe soția mea, copiii mei; aceasta este probabil cea mai mare frică a mea”, a spus Hemsworth.

După ce și-a descoperit predispoziția pentru Alzheimer, Hemsworth a spus că plănuiește să se întoarcă acasă în Australia și să petreacă timp cu familia sa.

"Nu îmi dau demisia. Dar asta chiar a declanșat ceva în mine să vreau să iau o pauză. Vreau să fiu cu copiii și cu soția mea", a spus el.

Chris Hemsworth

×
Subiecte în articol: Chris Hemsworth thor alzheimer