x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Despre oameni şi melci...şi despre celelalte filme româneşti ale toamnei

Despre oameni şi melci...şi despre celelalte filme româneşti ale toamnei

de Sebastian S. Eduard    |    06 Sep 2012   •   19:16
Despre oameni şi melci...şi despre celelalte filme româneşti ale toamnei

O data cu luna septembrie, in cinematografe intra si cateva productii romanesti. Primul este filmul lui Tudor Giurgiu, "Despre oameni si melci', dar pana la sfarsitul anului e asteptat si productia premiata in acest an la Cannes, "Dupa dealuri', semnata Cristian Mungiu.

Filmul de neratat al lunii septembrie este comedia "Despre oameni si melci', unde puteti descoperi povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor '90. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment. Impreuna cu sindicatul planuieste sa mearga la Bucuresti pentru a dona sperma. Suma astfel obtinuta, ar urma sa-i scoata din necaz...

Filmul este cel de-al doilea lung metraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa "Legaturi Bolnavicioase' (cu Maria Popistasu, Ioana Barbu, Tudor Chirila) care a avut premiera in Romania in 2006. Spectatorii se vor bucura de prestatia unor actori romani indragiti precum Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda sau Alina Berzunteanu. Premiera are loc saptamna viitoare, pe 14 septembrie.

Minte-ma frumos
Si daca sunteti fan Andi Vasluianu, din octombrie il puteti vedea intr-o comedie romantica.
O fata dulce, cofetara ucenica, Dana (Diana Dumitrescu), este nevoita sa mearga la o intalnire romantica cu un broker, Dani (Andi Vasluianu). Asta pentru ca prietena ei mai plinuta, nu a avut curajul sa il intalneasca pe cel de care s-a indragostit pe Facebook. Lucrurile se complica atunci cand in scena intra un hacker care isi inseala partenerul de viata - computerul – cu o poza e pe Facebook. A, si sa nu uitam nici de profesoara de ciocolata si frisca (Loredana Groza), o frantuzoaica aclimatizata cu (t)raiul bucurestean, care preda ziua arta savarinei si noaptea invataaturile marchizului de Sade catre fiii sai masochisti...

Dupa dealuri
Tot pentru aceasta toamna, sfarsitul lunii octombrie, mai precis, este programata si premiera filmului care a fost nominalizat in acest an la Palme d’or si a luat premiul pentru cel mai bun scenariu (Cristian Mungiu) si cea mai buna actrita (Cosmina Stratan, Cristina Flutur): "Dupa dealuri'. Este, probil, cel mai asteptat film al anului. Povestea lungmetrajului este plasata intr-o manastire ortodoxa si se centreaza pe deformarea psihica pana la alunecarea in nebunie a unei tinere, exorcizarea ei si investigatiile ulterioare ale politiei.

Nu ratati in 2013!
Doi asasini platiti isi asteapta viitoarea victima intr-un apartament gol. Orele se scurg. Tensiunea creste. Glumitele nevinovate se transforma in impunsaturi ironice. Insultele devin amenintari. Dupa sapte ani de pauza in regia de lungmetraj, Florin Piersic Jr. a trecut din nou in spatele camerei de filmat pentru "Killing Time', o comedie extrem de neagra despre doi ucigasi cu simbrie care au viziuni teribil de diferite asupra vietii. Si a mortii.
Alaturi de Florin Piersic Jr., din distributie mai fac parte, intr-un rol de zile mari (personal, cred unul dintre cele mai bune roluri facute de cineva de la Revolutie incoace) - Cristian Ioan Gutau. Premiera este programata pentru luna februarie.

×