x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Dragostea înfruntă timpul. Literalmente!

Dragostea înfruntă timpul. Literalmente!

de Sebastian S. Eduard    |    08 Noi 2009   •   00:00
Dragostea înfruntă timpul. Literalmente!

Pe marile ecrane are premiera un film science-fiction despre care cu siguranţă aţi auzit: "Soţia călătorului în timp". Volumul a apărut la un moment dat la Editura Tritonic, iar acum este republicat în ediţie paperback.



Când Henry a cunoscut-o pe Clare, ea avea 6 ani, iar el avea 36. S-au căsătorit când ea avea 23, iar el avea 41. Pare ciudat, dar nu e, pentru că Henry este unul dintre primii oameni diagnosticaţi cu cronoafecţiuni: din când în când, ceasul lui genetic se resetează şi se trezeşte aruncat în viitorul sau în trecutul său. Cu aceasta au a se înfrunta cei doi eroi ai romanului, un bibliotecar şi o studentă la Arte, cu aceasta are de luptat dragostea lor. "Urăsc să fiu acolo unde ea nu este, când ea nu este. Şi totuşi plec mereu, iar ea nu mă poate urma" - zice Henry.

5356-106014-sotia_nou_cmyk.jpg"Soţia călătorului în timp"/"The Time Traveler's Wife" este ecranizarea pentru marele ecran a best-seller-ului omonim despre o iubire care transcende timpul. Clare l-a iubit pe Henry pe parcursul întregii sale vieţi. Ea crede că destinul lor este să fie împreună, chiar dacă nu are nici un control asupra momentului când iar vor fi separaţi. Henry este un călător în timp, blestemat să-şi trăiască viaţa fără a putea controla locul şi timpul în care se află. În ciuda faptului că despărţirile au loc fără nici un avertisment, Clare încearcă să-şi construiască o viaţă cu singura şi unica ei iubire.

×
Subiecte în articol: film