x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Guvernatorul Floridei pune la zid compania Disney, în cadrul politicii sale anti-progresiste

Guvernatorul Floridei pune la zid compania Disney, în cadrul politicii sale anti-progresiste

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2023   •   21:30
Guvernatorul Floridei pune la zid compania Disney, în cadrul politicii sale anti-progresiste
Sursa foto: Hepta

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decis să anuleze avantajele fiscale ale parcului de distracții Disney World din orașul Orlando, fapt ce a stârnit nemulțumirea companiei, scrie AFP.

Măsura a fost luată, în februarie 2023, după circa cinci decenii în care grupul s-a bucurat de un statut special, din cauza faptului că Disney a denunțat un proiect de lege care restricționează predarea aspectelor legate de orientarea sexuală în școlile primare din Florida. 

CEO-ul Disney, Robert Iger, denunță acum decizia lui DeSantis ca fiind o măsură anti-comerț și nu i-a fost respectat dreptul la liberă exprimare. "O companie are dreptul la liberă exprimare, la fel ca orice individ", a spus acesta.  

El a precizat că grupul are în plan investiții de circa 17 miliarde de dolari în Disney Word și crearea a 10.000 de locuri de muncă, în acest deceniu.

"Orice acţiune ce vizează contracararea acestor eforturi doar pentru a se răzbuna pentru o luare de poziţie a companiei pare nu doar o măsură anti-comerţ, ci şi anti-Florida", a mai acuzat Robert Iger, care a mai spus că prin filmele sale, Disney transmite că "binele triumfă asupra răului".

Republicanul Ron DeSantis are 44 de ani și s-a remarcat prin atitudinea sa împotriva elitelor progresiste, pe care le acuză că vor să-și impună ideologia deși societatea o refuză. În timpul pandemiei de COVID-19 nu au fost impuse restricții în statul Florida. El este considerat principalul rival al lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, deși nu și-a manifestat încă intenția de a candida. Totodată, guvernatorul a reacționat la punerea sub acuzare a colegului său de partid spunând că nu vrea să-l extrădeze. 

 

×
Subiecte în articol: Disney florida de santis anti progresist elite