x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Harry Potter: Ultima vrajă

Harry Potter: Ultima vrajă

de Oana-Maria Baltoc    |    14 Iul 2011   •   21:00
Harry Potter: Ultima vrajă

Aventurile lui Harry Potter ating punctul culminant o data cu lansarea in cinematografele din Romania a ultimei parti a seriei, 'Harry Potter si Talismanele Mortii – Partea 2', vi­neri, 15 iu­lie. Dupa zece ani de magie pe mari­le ecrane, Harry Potter se in­fa­tiseaza fanilor din intreaga lume, la finalul povestii, ca un barbat in toata fi­rea, tata a trei copii, doi baieti si o fa­ta (James Sirius, Albus Severus, Lily Luna Potter), plus o sotie... nimeni alta decat sora roscata a amicului sau cel mai bun, Ron Weasley, Ginny. Dintre cei trei copii, cel care ii sea­mana cel mai mult tatalui Harry Potter este mezinul Albus Severus, bo­te­zat astfel in amintirea lui Albus Dumbledore si a lui Severus Snape. Ron Weasley si Hermione vor avea si ei doi copii impreuna, o fata pe nume Rose si un baiat, Hugo.

Prin urmare, chiar daca pe gene­ric va scrie THE END, nu este exclus ca peste cativa ani familia Potter sa revina pe marele ecran. De inteles daca ne gandim ca micul vrajitor imaginat de J.K. Rowling a generat pana in prezent venituri de peste 6,37 miliarde de dolari.

Magie 3D. In acest ultim capitol, tensiunea urca la cote nebanuite, culminand cu batalia dintre Harry Potter si cel mai inversunat dusman al sau, Lordul Cap-de-mort.

Dupa ce au distrus un Horcrux si au aflat semnificatia magicelor Ta­lismane ale Mortii, Harry impreuna cu Ron si Hermione continua ­cau­tarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o sansa sa-l distruga pe Cap-de-mort. Insa, spre ghinionul lor, maleficul reuseste sa puna mana pe Bagheta de Soc, hotarat sa atace Scoala ­Hog­warts si sa puna stapanire pe cele doua lumi.

Finalul luptelor magice se anunta spectaculos daca tinem cont de faptul ca inclestarile dintre vrajitori si Devoratorii mortii vor fi puse in valoare de tehnologia 3D si IMAX 3D.

Productia Warner Bros., Harry Potter si Talismanele Mortii – Partea 2, distribuita in Romania de Me­diaPro Distribution, intra din 15 iulie in cinematografele Hollywood ­Multiplex (Bucuresti si Oradea), Cine­maPRO, Movieplex, The Light Cinema, Cityplex (Bucuresti, ­Constanta si Brasov), Odeon Cineplex (Cluj), Baneasa Drive In ­Cinema, Patria (Bucuresti), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Pheonix (Pascani), Centrul Cultural Eugen Ionescu (Slatina), Grand Mall Cinema (Satu Mare) si reteaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni – in 3D si Imax, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Iasi, Pitesti, Timisoara).

ExpoziTie la New York. Harry Potter-mania a debutat vineri, 8 iulie, in Trafalgar Square, Marea Britanie, unde mii de fani s-au adunat pentru a-si vedea actorii preferati pasind pe covorul rosu la premiera mondiala a celei de-a doua parti din 'Harry ­Potter si Talismanele Mortii'.

In chip de ramas-bun, la New York a fost deschisa o expozitie cu obiecte reprezentative pentru po­vestea lui Harry Potter de pe platourile de filmare. Pana la 5 septembrie, fanii personajelor inchipuite de J.K. ­Rowling vor putea sa se simta elevi la ce­lebra scoala de vrajitori Hogwarts. Grupurile de vizitatori sunt impartite in clanuri, la fel ca in poveste, au prilejul sa vada The Hogwarts Express, trenul care ii conduce pe copii la Hogwarts, sa intre in casa lui Hagrid, sau sa dea o tura prin Padurea Interzisa.

Un deceniu in pielea lui Harry

Cum mai zboara timpul... Daniel Radcliffe a intrat in pielea lui Harry Potter pe cand avea 11 ani. Cu putin timp inainte de lansarea ultimei parti a seriei cu care practic a crescut, actorul britanic, acum in varsta de 21 de ani, declara intr-un interviu ca a avut probleme destul de grave din cauza consumului de alcool. L-a salvat relatia pe care o are cu iubita lui, Olive Uniacke, fiica producatorului seriei Harry Potter, David Heyman. Ce planuri are Daniel dupa ce va pune punct etapei Harry Potter? E decis sa arate lumii ca nu este un ac­tor a carui cariera se va in­cheia in clipa in care va iesi din pielea personajului care l-a facut celebru si foarte bogat... cam cu vreo 65 de milioane de dolari mai avut. In prezent, lucrea­za pe platourile de filmare a unei productii de groa­za, 'The woman in black' si a fost distribuit pe Broadway in piesa 'How to Succeed in Business Without Really Trying.' Si ceilalti amici vrajitori si-au burdusit conturile cu bani buni. Astfel, Emma Watson (Hermione) a strans la cei 20 de ani aproxima­tiv 32 de milioane de dolari, iar Rupert Grint (Ron), 22 de ani, a castigat vreo 15 milioane de dolari. Nici ei nu stau pe bara dupa anii in care s-au de­dicat lui Harry Potter. Emma joaca in filmul britanic 'My Week with Marilyn', iar Rupert o sa-l interpreteze in 'Eddie the Eagle' pe primul schior care a reprezentat Anglia la proba de sarituri, la Jocurile Olimpice de Iarna.

×
Subiecte în articol: film