x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Jodie Foster spune că studiourile distrug industria filmului cu blockbuster-ele de mare buget cu supereroi

Jodie Foster spune că studiourile distrug industria filmului cu blockbuster-ele de mare buget cu supereroi

02 Ian 2018   •   17:00
Jodie Foster spune că studiourile distrug industria filmului cu blockbuster-ele de mare buget cu supereroi

Celebra actriţă Jodie Foster compară francizele pentru blockbuster-e cu metoda fracturării hidraulice, prin care se exploatează gazele de şist, afirmând că aceasta aduce acum cel mai mare profit dar pe termen lung distruge planeta, relatează site-ul The Wrap luni.

Criticile lui Jodie Foster s-au îndreptat spre filmele de mare buget ale studiourilor Hollywoodiene, declarând pentru revista Radio Times că acestea ar putea însemna sfârşitul pentru Hollywood prin modul în care modelează aşteptările publicului american.

"Să mergi la film a devenit un fel de parc tematic", a declarat ea revistei, potrivit The Telegraph. "Faptul că studiourile realizează conţinut prost pentru a plăcea maselor şi acţionarilor este ca metoda de fracturare hidraulică - obţii cel mai mare profit acum dar distrugi Pământul", a adăugat ea.

"Acest lucru distruge obiceiurile cinematografice ale populaţiei americane şi în cele din urmă ale restului lumii. Nu vreau să fac filme de 200 de milioane de dolari despre supereroi", a subliniat ea.

Foster a afirmat că dacă ar fi să regizeze un film cu supereroi, ar trebui să fie unul cu o poveste convingătoare şi un personaj în centrul său. În loc să fie un film de acţiune prost gândit, ar trebui să fie despre un personaj "cu o psihologie cu adevărat complexă".

Actriţa laureată a premiului Oscar s-a orientat spre regie în ultimii ani, regizând recent un episod al antologiei de science-fiction de pe Netflix "Black Mirror". În interviu, Jodie Foster a vorbit despre o lipsă de respect pentru regizori a Hollywoodului, care acceptă numai personalităţi "de neatins" ca Steven Spielberg sau Clint Eastwood. AGERPRES

×
Subiecte în articol: jodie foster