x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Controversatul cineast Lars von Trier pregăteşte o serie de televiziune "cum nu s-a mai văzut"

Controversatul cineast Lars von Trier pregăteşte o serie de televiziune "cum nu s-a mai văzut"

de Agerpres    |    01 Sep 2014   •   19:12
Controversatul cineast Lars von Trier pregăteşte o serie de televiziune "cum nu s-a mai văzut"

După controversele provocate de proiectul cinematografic în două acte "Nymphomaniac", nonconformistul regizor danez Lars von Trier se pregăteşte să şocheze din nou, de această dată cu o serie de televiziune, conform declaraţiilor făcute de la Veneţia de unul dintre colaboratorii săi apropiaţi.

"Mă bucur să vă anunţ că următorul proiect al lui Lars von Trier va fi o serie de televiziune în limba engleză", a precizat producătoarea Louise Vesth, cu ocazia Festivalului de Film de la Veneţia. "Are o idee cu adevărat deosebită, despre care nu pot spune mai mult", a mai adăugat ea.

Pentru acest proiect "îşi doreşte o distribuţie uriaşă şi, din câte am auzit, sunt sigură că va fi ceva ce nu aţi mai văzut şi nu veţi mai vedea niciodată", a susţinut Louise Vesth în cadrul unei conferinţe de presă organizate cu ocazia lansării versiunii needitate a filmului "Nymphomaniac Volume II".

Lars von Trier a mai realizat proiecte pentru televiziune, cel mai important dintre acestea fiind miniserialul "The Kingdom". El este însă celebru pentru producţii cinematografice precum "Breaking The Waves", "Dancer in the Dark", "Dogville", "Antichrist" sau "Melancholia".

În ceea ce priveşte lansarea variantei needitate a filmului "Nymphomaniac Volume II", film de 3 ore, Lars von Trier nu a apărut la Veneţia pentru a o promova. Varianta extinsă a primului film din serie a avut premiera la Berlinală, în luna februarie.

Lars von Trier are o relaţie complicată cu presa din 2011 când a fost exclus de la Festivalul de Film de la Cannes după ce a declarat "că-l înţelege pe Hitler". La Festivalul de Film de la Berlin, din februarie, regizorul danez s-a lăsat fotografiat dar nu a vorbit cu jurnaliştii.

×
Subiecte în articol: lars von trier