x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Licitaţia ''de divorţ'' a lui Russell Crowe a adus milioane de dolari

Licitaţia ''de divorţ'' a lui Russell Crowe a adus milioane de dolari

08 Apr 2018   •   18:52
Licitaţia ''de divorţ'' a lui Russell Crowe a adus milioane de dolari

Un car în stil roman, un suspensor din piele, fosila unui craniu de reptilă preistorică şi o vioară cu o vechime de 128 de ani, toate aparţinând actorului australian Russell Crowe au fost vândute la o licitaţie în urma căreia au fost încasate peste 2,8 milioane de dolari.

 

Desfasurata la Sydney sub numele "The Art of Divorce", licitaţia celor 227 de obiecte a atras zeci de cumpărători şi spectatori, suma încasată urmand să acope cheltuielile necesare separării actorului de fosta sa soţie, Danielle Spencer. In jur de 200 de costume utilizate pe platourile de filmare şi obiecte de recuzită din cele mai populare filme în care a jucat Crowe, precum ''Gladiator'', ''Master and Commander'', ''LA Confidential'' şi ''The Insider'', au fost adjudecate în cadrul acestui eveniment.

Data de desfăşurare a licitaţiei nu a fost aleasă întâmplător - sâmbătă s-ar fi împlinit 15 ani de la căsătoria lui Russell Crowe cu Danielle Spencer. De asemenea, la 7 aprilie actorul a împlinit 54 de ani. Directorul general al Sotheby's Australia, Gary Singer, a descris vânzarea drept ''incredibil de fructuoasă''. ''Oamenii au înnebunit. A fost Crowe-mania", a comentat Singer.

Spre exemplu, o pereche de cătuşe de metal purtata de Crowe în ''Gladiator'' si evaluată la 1.535 de dolari, s-a vândut cu 29.974 de dolari. De asemenea, replica unui car în stil roman, care a apărut în acelasi film a fost cumparata cu 49.907 de dolari. Suspensorul din ''Cinderella Man'' (2005) s-a vandut pentru 4.400 de dolari, desi s-a pornit de la 500-600 de dolari.

Crowe i-a surprins pe cei prezenţi la licitaţie cu apariţia sa neaşteptată în momentul începerii licitaţiei viorii la care a cântat în ''Master and Commander''. Creată în 1890 de lutierul italian Leandro Bisiach, vioara a fost vândută cu 135.000 de dolari australieni (84.000 de euro).

Russell Crowe este un "colecţionar pasionat", după cum a declarat Singer care a precizat că locuinţele din Sydney şi de la ţară ale actorului ''sunt pline cu obiecte'' şi că ''nimeni nu va băga de seamă că am luat 227'' dintre ele. AGERPRES

×