x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Mâine, la Locarno, premieră cu film românesc

Mâine, la Locarno, premieră cu film românesc

de Maria Sârbu    |    02 Aug 2011   •   21:00

Prima destinatie a noului lungmetraj al cineastului Adrian Sitaru, "Din dragoste, cu cele mai bune in­ten­tii", este Festivalul de Film de la Lo­carno, care incepe astazi. Peli­cula, selectionata in competitia oficiala (sectiunea internationala), va fi proiectata maine in premiera mondiala, la ora 16:15.

Ieri a avut loc o proiectie speciala la Bucuresti, in prezenta reali­za­torilor si a actorilor principali. Producatoarea filmului, Ada So­lo­mon (Hi Film), a spus pentru Jurnalul National ca asteapta ca la premiera sa fie "o sala plina si entuziasta cand se va termina filmul". Isi mai doreste sa fie si o critica "pe ma­sura filmului", film care sa aiba "o cariera internationala cat mai lunga". Visul ei, ca al oricarui pro­du­­cator, e "ca si acasa sa cucerim pu­­blicul odata si odata cu filme ro­ma­nesti". Ada Solomon nu in­draz­nes­te sa viseze la un premiu; se mul­tu­meste cu: "Premiul cel mare este ca ne aflam in competitia de la L­o­car­no. O mare realizare pentru film".

Regizorul si scenaristul Adrian Sitaru, cel care in 2007 castiga la Locarno "Leopardul de Aur" cu scurtmetrajul "Valuri", ne-a martu­risit ca ar vrea ca lungmetrajul "Din dragoste, cu cele mai bune intentii" sa fie bine primit de critica si de pu­blic, caci "daca e primit de la inceput bine de critica si de pu­blic, filmul circula mai bine". Speram ca povestea "rupta din viata", spusa si jucata cu naturalete de actorii romani Bogdan Dumitrache, Natasa Raab, Alina Grigo­re, Mari­an Ralea, Gabriela Popescu s.a., sa cucereasca lumea.

×
Subiecte în articol: festivalul de film de la lo­carno