x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Monica Bellucci, în două roluri feminine emblematice, Maria Callas și Anita Ekberg, unul în teatru și celălalt în film

Monica Bellucci, în două roluri feminine emblematice, Maria Callas și Anita Ekberg, unul în teatru și celălalt în film

03 Noi 2022   •   21:39
Monica Bellucci, în două roluri feminine emblematice, Maria Callas și Anita Ekberg, unul în teatru și celălalt în film
Sursa foto: Hepta

Monica Bellucci: „Maria Callas și Anita Ekberg au avut curajul să-și urmeze pasiunea”

Monica Bellucci o interpretează pe Maria Callas în piesa omonimă Maria Callas, “Lettres Et Mémoires”, la Théâtre du Châtelet din Paris. Frumoasa actriță italiană joacă și în filmul documentar “Fata din fântână”, dedicat vieții actriței Anita Ekberg. Aceste două roluri sunt importante pentru Monica Bellucci: „Întotdeauna spun că prin astfel de femei, femeile de astăzi au învățat multe pentru că erau femei foarte independente într-o perioadă în care nu era cazul”, a declarat ea pentru rtl.fr.

Pentru filmul documentar, Monica Bellucci a urmărit întreaga carieră a actriței: „Anita Ekberg a ajuns în Italia într-un moment în care femeile încă nu aveau libertate socială, într-un fel. Și a venit ca o tornada".

Filmul este relevant pentru experiența lui Bellucci, deoarece se concentrează pe Ekberg, o femeie care era cunoscută ca sex simbol și a trebuit să se lupte cu acea imagine de-a lungul carierei sale.

„A fost incredibil că regizorul, Antongiulio Panizzi, s-a gândit la mine, pentru că sunt atât de mediteraneană și Anita era atât de nordică, blondă cu ochi albaștri”, a spus Bellucci.

Povestea lui Ekberg este o poveste despre o femeie superbă, înflăcărată, care a fost mestecată de Hollywood și de sistem în general.

Fostă Miss Suedia, ea s-a numărat printre finaliste la concursul Miss Univers când a fost aleasă să joace pentru Universal Studios.

„A existat o formă de sinceritate”

„Pentru Callas, vocea ei a fost instrumentul ei și este o femeie care și-a sacrificat toată tinerețea pentru muncă. În momentul în care a cunoscut dragostea, a sacrificat pentru dragoste toată muncă”, explică actrița. "În două moduri diferite, acestea sunt femei care au avut curajul să-și urmeze pasiunea, să facă lucrurile din suflet. Era o formă de sinceritate în ambele. Și asta m-a atins foarte mult".

Într-o cronica publicată pe jds.fr, de la copilăria modestă a Mariei Callas din New York până la anii de război din Atena, de la debutul ei la operă până la culmile unei cariere planetare contaminate de scandaluri, de la dragostea idealizată pentru soțul ei până la pasiunea ei pentru Onassis, această poveste unică ne poartă prin povestea adevărată din spatele legendei. Uneori se dezvăluie Maria, femeia vulnerabilă, ruptă între viața ei de pe scenă și viața ei privată, alteori Callas, artista aflată într-o perpetuă luptă cu vocea ei. În ciuda singurătății anilor ei parizieni, ea a continuat să muncească neobosit până la ultima suflare, la vârsta de 53 de ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×