x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film O nominalizare la Oscar va fi analizată de Academia de Film

O nominalizare la Oscar va fi analizată de Academia de Film

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   22:00
O nominalizare la Oscar va fi analizată de Academia de Film
Sursa foto: Hepta

Nominalizarea surpriză la Oscar obținută de actrița britanică Andrea Riseborough a stârnit dezbateri la Hollywood, iar membrii Academiei de Film au decis să o analizeze din nou.

Andrea Riseborough a fost nominalizată săptămâna trecută la categoria cea mai bună actriță pentru interpretarea sa din To Leslie. Experții susțin că nominalizarea este meritată, dar neobișnuită.

Vedete din domeniu, printre care Gwyneth Paltrow, Edward Norton și Courteney Cox, au încercat să obțină sprijin pentru Riseborough în ultimele zile ale votului pentru Oscar. Ea joacă rolul unei mame alcoolice care își risipește câștigurile la loterie în filmul lăudat de critici.

Unii au pus întrebări cu privire la modul în care a fost obținută nominalizarea lui Riseborough și dacă unii dintre cei care au făcut campanie pentru ea au încălcat vreo regulă.

Consiliul Academiei a indicat că problema va fi inclusă pe ordinea de zi a ședințe de marți, 31 ianuarie, după ce organismul a fost asaltat de apeluri și e-mailuri privind includerea actriței.

Criticii spun că unele postări care au fost pro Riseborough au făcut referire și la concurenții ei, ceea ce este strict interzis.

Regulile oficiale ale Academiei prevăd că nu sunt tolerate formele de comunicare publică ale oricărei persoane direct asociate cu un film eligibil care „încearcă să arunce o lumină negativă sau depreciativă asupra unui film sau a unei realizări concurente".

(sursa: Mediafax)

To Leslie Oficial Trailer

×
Subiecte în articol: Andrea Riseborough Oscar 2023