x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Moartea lui Elijah McClain, injectat cu ketamină forțat. Doi paramedici au fost găsiți vinovați pentru omucidere din neglijență

Moartea lui Elijah McClain, injectat cu ketamină forțat. Doi paramedici au fost găsiți vinovați pentru omucidere din neglijență

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   09:20
Moartea lui Elijah McClain, injectat cu ketamină forțat. Doi paramedici au fost găsiți vinovați pentru omucidere din neglijență
Sursa foto: X/Raymond Gan

Doi paramedici au fost găsiți vinovați de omucidere din neglijență în cazul morții lui Elijah McClain, un tânăr de culoare în vârstă de 23 de ani care a fost imobilizat de poliție și injectat cu forța cu un calmant puternic, în Aurora, Colorado, în august 2019.

Jeremy Cooper și Peter Cichuniec pledaseră nevinovați la acuzațiile de crimă, relatează CNN.

Cichuniec a fost găsit, de asemenea, vinovat de agresiune prin administrare ilegală de droguri. El a fost imediat arestat preventiv. Cooper a fost achitat de aceste acuzații.

Procurorii au susținut că paramedicii au acționat cu imprudență atunci când i-au administrat o cantitate mare de ketamină, un sedativ puternic, lui McClain, care fusese imobilizat violent de către poliție, deși nu au vorbit cu el și nici nu i-au verificat semnele vitale.

Autopsia, publicat în 2022, a indicat cauza morții lui McClain drept "complicații ale administrării de ketamină în urma unei imobilizări forțate".

Cu toate acestea, paramedicii au declarat în timpul procesului că au acționat în conformitate cu pregătirea lor pentru tratarea pacienților care delirează.

Trei ofițeri de poliție din Aurora care l-au imobilizat pe McClain au fost, de asemenea, judecați. Ofițerul Randy Roedema a fost găsit vinovat de omucidere din neglijență și de agresiune și a fost ulterior concediat, în timp ce ofițerii Jason Rosenblatt și Nathan Woodyard au fost achitați de toate acuzațiile.

Acuzațiile împotriva celor cinci au venit după arestarea lui McClain la 24 august 2019, când au fost alertați din cauza unei "persoane suspecte" care purta o mască. Ofițerii l-au trântit la pământ pe McClain și l-au imobilizat cu o priză la gât. Apoi a fost injectat cu forța cu un calmant puternic. Tânărul a suferit un stop cardiac în timp ce era dus la spital, unde a fost declarat decesul la scurt timp.

Moartea tânărului de culoare a avut loc în august 2019 în Aurora, cu câteva luni înainte ca George Floyd să moară sub genunchiul unui ofițer de poliție, care a declanșat un val național de proteste.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: omucidere paramedici