x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Platou de filmare al studioului Cinecitta, distrus de incendiu

Platou de filmare al studioului Cinecitta, distrus de incendiu

08 Iul 2018   •   15:45
Platou de filmare al studioului Cinecitta, distrus de incendiu

Un platou de filmare amenajat în cadrul legendarului studio cinematografic italian Cinecitta, care a recreat arhitectura şi situri celebre din Roma Antică, a fost distrus de un incendiu în noaptea de sâmbătă spre duminică.

 

Şase echipaje de pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările ce au cuprins şi trei depozite ale cunoscutului studio italian. Nicio persoană nu a fost rănită, a precizat Brigada naţională de pompieri din Italia într-un mesaj publicat pe site-ul său oficial şi pe contul ei de Twitter. 

Potrivit agenţiei de presă ANSA, acel platou de filmare avea mărimea unui teren de fotbal şi a fost închiriat pentru o petrecere ce urma să aibă loc sâmbătă seară. 

Studioul Cinecitta a fost construit într-o periferie sud-estică a Romei în anul 1937, în timpul dictaturii lui Benito Mussolini, care preţuia filmele, considerându-le un important instrument de propagandă. 

În anii lui de glorie, 1950-1960, studioul Cinecitta a găzduit filmări pentru numeroase producţii internaţionale de amploare, precum filmul "Cleopatra", cu Elizabeth Taylor şi Richard Burton, şi lungmetrajul "Ben-Hur", recompensat cu 11 premii Oscar. AGERPRES

×