x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film „Sieranevada” la cinematograful AMONDO din Varșovia

„Sieranevada” la cinematograful AMONDO din Varșovia

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Dec 2023   •   20:00
„Sieranevada” la cinematograful AMONDO din Varșovia

Institutul Cultural Român de la Varșovia vă invită sâmbătă, 16 decembrie, la ora 17:00, la cinematograful AMONDO (sala I) la proiecția filmului Sieranevada.

Sieranevada, un film regizat de Cristi Puiu, este o comedie plină de umor negru despre o sărbătoare în familie cu un final neașteptat. Este o vivisecție pătrunzătoare a relațiilor dintre cei dragi și o reflecție asupra minciunilor de zi cu zi și a subestimărilor care se află la baza fiecărei familii.

SIERANEVADA

Regia: Cristi Puiu

Scenariul: Cristi Puiu

Producție: România, Franța, Bosnia și Herțegovina, Croația, Macedonia de Nord

În rolurile principale: Mimi Brănescu, Bogdan Dumitrache, Andi Vasluianu, Tatiana Iekel, Dana Dogaru, Ioana Crăciunescu, Ana Ciontea

Bucureşti. Sâmbătă dimineața, un medic în vârstă de 40 de ani și soția sa merg la o ceremonie în familie organizată în memoria tatălui lor, care a murit în urmă cu 40 de zile. În timp ce rudele îl așteaptă pe preot, secretele și vechile ranchiuni ies la iveală, iar discuțiile politice tensionează și mai mult întâlnirea. Curând, reuniunea de familie se transformă într-un adevărat război civil.

Cristi Puiu este unul dintre părinții Noului Val românesc. În anul 2005, Moartea domnului Lăzărescu a câștigat premiul principal la secțiunea Un Certain Regard de la Cannes. Sieranevada a avut premiera mondială în competiția de la Festivalul de la Cannes (2016), fiind și propunerea României pentru premiul Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină (2016).

Nominalizări:

- Palme d'Or - Participarea în concursul principal a regizorului Cristi Puiu (Cannes, 2016);

- Premiul LUX - Selecția Oficială, regizorul Cristi Puiu (LUX - Premiul Parlamentului European, 2016);

- Camera de Aur - Participarea în competiția principală a lui Barbu Bălășoiu (Frații Manaki, 2016).

Cinematograful AMONDO este un loc creat de regizori și pasionați de cinema. Acesta este și sediul fundației AMONDO FILMS, care funcționează din anul 2010 și reunește cineaști cu experiență internațională.

 

×