x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Tom Cruise şi ''Mission: Impossible'' domină box-office-ul nord-american

Tom Cruise şi ''Mission: Impossible'' domină box-office-ul nord-american

de Alice Petrescu    |    23 Iul 2023   •   23:00
Tom Cruise şi ''Mission: Impossible'' domină box-office-ul nord-american
Sursa foto: https://www.facebook.com/officialtomcruise/posts

''Mission: Impossible - Dead Reckoning'', în care Tom Cruise se luptă cu o inteligenţă artificială scăpată de sub control, este în topul box-office-ul nord-american, potrivit estimărilor provizorii ale companiei de specialitate Exhibitor Relations, anunță AFP.

În primul weekend de la lansare Opera Paramount  a obţinut 52,6 milioane de dolari

La aproape 27 de ani de la primul film din serie, ''Mission: Impossible Dead Reckoning'' a fost filmat în mai multe locuri de pe glob şi este prima parte dintr-o saga preconizată să fie lansată în două părţi. Pelicula îi va fascina pe pasionaţii de cascadorii.

Pe locul secund în box-office, ''Sound of Freedom'', un thriller apreciat în cercurile conservatoare americane şi care relatează povestea unui fost agent guvernamental angajat în lupta împotriva traficului sexual cu copii din Columbia, a obţinut încasări de 27 de milioane de dolari, tot în acest weekend.

Criticii acuză filmul că se face ecoul teoriilor conspiraționiste lansate de organizația QAnon, care denunţă o presupusă cabală internaţională pedofilă.

Deşi studioul aflat în spatele acestui lungmetraj, Angel Studios, a dat asigurări că pelicula respectă adevărul, atât actorul principal Jim Caviezel, cât şi agentul care a inspirat povestea filmului, Tim Ballard, au promovat unele dintre aceste teorii, mai scrie AFP.

Ultima parte din saga horror ”Insidious: The Red Door”, în care un tată şi fiul său se luptă cu demonii, a căzut de pe primul pe cel de-al treilea loc după ce a avut încasări de 13 milioane de dolari în acest weekend.

”Indiana Jones and the Dial of Destiny” a obţinut în cel de-al treilea weekend pe marile ecrane doar 12 milioane de dolari şi figurează pe cea de-a patra poziţie.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×