x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Trei cineaşti români, nominalizaţi la premiile Emmy 2012 pentru o miniserie TV turnată în România

Trei cineaşti români, nominalizaţi la premiile Emmy 2012 pentru o miniserie TV turnată în România

de Mediafax    |    22 Iul 2012   •   13:03
Trei cineaşti români, nominalizaţi la premiile Emmy 2012 pentru o miniserie TV turnată în România

Cineastii romani Serban Porupca, Adina Bucur si Dragos Stanomir au fost nominalizati la premiile Primetime Emmy 2012, pentru miniseria TV "Hatfields & McCoys", produsa de televiziunea History Channel in colaborare cu Castel Film si realizata in Romania.
h
Potrivit Academy of Television Arts & Sciences, asociatia care decerneaza premiile Primetime Emmy, Serban Porupca a fost nominalizat la categoria "cea mai buna regie artistica pentru o miniserie TV" (alaturi de John Vertrees, Derek Hill si Sally Black), Adina Bucur a fost nominalizata la categoria "cele mai bune costume pentru o miniserie TV" (alaturi de Karri Hutchinson), iar Dragos Stanomir a fost nominalizat la categoria "cel mai bun mixaj de sunet".

Miniseria "Hatfields & McCoys" a primit in total 16 nominalizari, inclusiv la categoriile "cea mai buna miniserie TV", "cel mai bun actor intr-o miniserie TV" (Kevin Costner si Bill Paxton), "cea mai buna actrita in rol secundar dintr-o miniserie TV" (Mare Winningham) si "cel mai bun actor intr-un rol secundar dintr-o miniserie TV" (Tom Berenger). Miniseria a mai fost nominalizata la categoriile "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu", "cel mai bun casting", "cel mai bun montaj", "cele mai bune coafuri", "cel mai bun machiaj", "cea mai buna coloana sonora" si "cel mai bun montaj de sunet".

Miniseria de televiziune "Hatfields & McCoys", cu actorul Kevin Costner in rolul principal, este produsa de History Channel si realizata integral in Romania la Castel Film. Seria TV a avut succes in Statele Unite, unde primul episod difuzat pe History Channel in 28 mai (Memorial Day) a inregistrat o audienta de 13,9 milioane de spectatori.

Miniseria "Hatfields and MCCoys", care cuprinde trei episoade, descrie rivalitatea dintre familiile Hatfield si McCoy, in primii ani dupa incheierea Razboiului Civil din Statele Unite.

Filmarile pentru aceasta miniserie TV au avut loc in 2011, in cea mai mare parte in studiourile Castel Film din Romania, dar si in localitati din judetele Arges si Brasov, si s-au intins pe o durata de 13 saptamani, in timpul carora Kevin Costner s-a aflat in Romania.

Potrivit imdb.com, serialul TV este regizat de Kevin Reynolds, cu care Kevin Costner a mai colaborat la superproductiile "Waterworld - Lumea apelor" (1995), pentru care cineastul a fost nominalizat la Zmeura de Aur pentru cel mai prost film, si "Robin Hood, printul hotilor" (1991). Kevin Costner este si unul dintre producatorii miniseriei History Channel.

Cea de-a 64-a gala Primetime Emmy Awards va avea loc la Los Angeles, pe 23 septembrie. Gala va fi prezentata de actorul de comedie Jimmy Kimmel.

Serialele "Mad Man" si "American Horror Story" conduc in topul productiilor de televiziune care au primit, joi, cele mai multe nominalizari -cate 17- la Primetime Emmy Awards 2012, considerate unele dintre cele mai prestigioase distinctii din industria de televiziune.

Premiile Primetime Emmy sunt acordate de Academy of Television Arts & Sciences, recompensand excelenta programelor de televiziune americane difuzate in prime time. Decernate in premiera in 1949, distinctiile au fost mult timp cunoscute sub denumirea de "premiile Emmy", pana la aparitia Daytime Emmy Awards, acordate pentru prima oara in anii 1970, iar cuvantul "primetime" a fost atunci adaugat in titulatura lor oficiala, pentru a elimina posibilitatea unor confuzii intre cele doua trofee.

Premiile Primetime Emmy se acorda, in general, in duminica ce precede debutul sezonului de toamna la televiziunile americane. Gala este difuzata, prin rotatie, de cele patru posturi de televiziune majore din Statele Unite ale Americii - CBS, ABC, NBC si FOX.

×