x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Sezonul 2 al serialului fenomen Wednesday nu se mai filmează în România. Care este motivul

Sezonul 2 al serialului fenomen Wednesday nu se mai filmează în România. Care este motivul

de Redacția Jurnalul    |    17 Noi 2023   •   09:00
Sezonul 2 al serialului fenomen Wednesday nu se mai filmează în România. Care este motivul
Sursa foto: Hepta

Sezonul 2 al serialului Wednesday nu va mai fi produs în România, producătorii optând pentru Irlanda ca locație pentru filmările care vor demara în 2024.

Potrivit dcnews.ro, chiar dacă primul sezon al acestui serial fenomen a fost complet realizat în țara noastră, se pare că producătorii au ales să schimbe locul filmărilor, optând pentru Irlanda drept țara gazdă. Motivul acestei decizii nu a fost specificat, însă fanii serialului și-au exprimat dezamăgirea când au aflat că celebrul castel Cantacuzino nu va mai fi parte din peisajul pentru sezonul 2. Filmările pentru acest nou sezon sunt programate să înceapă în aprilie 2024, desfășurându-se pe teritoriul irlandez, scrie deadline.com.

Potrivit ministrului Culturii, Raluca Turcan, motivul acestei schimbări este că „statul român a dezavantajat unii investitori în industria cinematografică”. Astfel, filmările pentru sezonul 2 nu vor mai avea loc în România, ci în Irlanda, potrivit newsweek.ro.

Se pare că producătorilor li s-a făcut promisiunea că statul va compensa o parte din investiții sub forma unui sprijin financiar, în semn de recunoaștere pentru contribuția la promovarea României. Această promisiune a fost făcută în contextul în care turismul în zonă a înregistrat o creștere semnificativă după difuzarea primului sezon al serialului Wednesday. Cu toate acestea, până în prezent, această promisiune nu s-a materializat, motiv pentru care producătorii au decis să mute filmările pentru sezonul 2 în Irlanda.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Wednesday

×
Subiecte în articol: Wednesday serial filmari Irlanda sezon II