x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Florin Chilian pe locul intai - Si MTV-ul si-a scos palaria

Florin Chilian pe locul intai - Si MTV-ul si-a scos palaria

de Alex Revenco    |    21 Feb 2007   •   00:00
Florin Chilian pe locul intai - Si MTV-ul si-a scos palaria

In mod curent, radiourile FM si televiziunile de profil difuzeaza muzica-guma- de-mestecat, dar piesa "Zece" a lui Florin Chilian i-a cucerit pe toti si a reusit sa depaseasca prejudecatile.

Desi nu e in play-list-uri (care impun "popularitatea" unei melodii), "Zece" a spart toate canoanele si sta de doua saptamani in fotoliul de lider al topului de la MTV. Trebuie spus ca in ultima editie a MTV Top 10 - Total Request Live, piesa "Zece" a depasit hituri internationale ca "Smack That" (Akon ft. Eminem), "Promiscuous" (Nelly Furtado), "Hurt" (Christina Aguilera), "I D’ont Need A Man" (Pussycat Dolls) etc. Iar excelentul clip al piesei este cel mai vizionat videoclip romanesc, cu 72.000 de vizualizari in doua luni.

Si nu numai atat, albumul "Zece porunci..." e deja Disc de Aur (15.000 de unitati vandute), urmand sa fie desemnat Disc de Platina. Spre deosebire de alte cazuri, Florin nu s-a "imbatat" de succes si, ambitios cum il stim, pregateste un nou album, care trebuie sa fie si mai si decat cel anterior.

AUTISTUL. Iata cateva "indicio" ale noului disc, oferite de cantautor: "Candva, vara trecuta, am scris un articol in JN intitulat «Autistul», iar reactiile cititorilor m-au facut sa ma razgandesc si sa abandonez lucrul la «Plansu’ - rasu’». Asa am inceput inregistrarile cu «Autistul», cum se va numi urmatorul album si ar fi trebuit... sa fie primul! Asta pentru ca e gata de opt ani, insa atunci nu era vremea lui, acum a sosit si timpul Autistului. Sper sa fie gata candva prin toamna si va fi integral produs cu Raimond Vancu, in studioul lui, Prosonic. Tot el se va ocupa si de orchestratii, piesele avand un aranjament muzical scris pentru orchestra simfonica. Discul pune in discutie raporturile noastre cu noi insine.

Despre comunicare e vorba acum, cand comunicam din ce in ce mai putin cu oamenii din jur, indiferent de cat de apropiati ne sunt acestia. Practic, nu fac altceva decat sa atrag atentia ca toti suferim de o lipsa acuta a relationarii cu lumea inconjuratoare, ca ne incuiem in propriul univers, ca suntem cu totii mai mult sau mai putin Autisti. Nu avem insa minima decenta de a recunoste asta, fata de noi insine". Dar, pana la lansarea noului disc, se vorbeste prin targ ca Florin "ne pregateste ceva"... un spectacol grandios, cu orchestra simfonica, produs de Vancu, cel care a lucrat cu Francis Ford Coppola.

×
Subiecte în articol: cultura