x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Foarte tare - Norah Jones Nr. 1

Foarte tare - Norah Jones Nr. 1

de Alex Revenco    |    11 Feb 2007   •   00:00
Foarte tare - Norah Jones Nr. 1

Record de invidiat: cel de-al treilea album al unei soliste cu o voce aparte a avut cele mai multe precomenzi din toate timpurile.

Noul disc Norah Jones a aparut recent la EMI si a ajuns direct pe locul 1 in topul publicatiei Billboard, dupa ce inregistrat cele mai multe precomenzi din istoria site-ului amazon.com. Compania producatoare preconizeaza ca "Not Too Late" va deveni "cel mai bine vandut disc din a doua jumatate a anului fiscal". Pana atunci, la Billboard a intrat pe prima pozitie cu 405.000 de discuri vandute in prima saptamana de la aparitie, iar, potrivit site-ului iTunes, albumul este pe locul 1 la vanzari si in Germania, Austria, Olanda, Elvetia, precum si la Amazon.co.uk.

SUCCES. Dupa trei ani de "absenta" in topul Billboard 200, cu noul ei disc Norah Jones inregistreaza cel de-al treilea succes maxim din tot atatea "posibilitati": atat albumul de debut ("Come Away With Me" - 2002), cat si cel de-al doilea ("Feels Like Home" - 2004) au intrat direct pe locul 1.

Disc de nota 10: Niciodata nu e prea tarziu

"Not Too Late" este al treilea disc Norah Jones, realizat de Blue Note, label al companiei EMI. Dupa ce primele doua s-au vandut (pana acum) in peste 20 de milioane de unitati, se asteapta ca si acest nou CD sa obtina mai multe Discuri de Platina. Potrivit Billboard, este "un album desavarsit" al celei care e considerata de Saul Shapiro (senior vicepresedinte al EMI) "un personaj-cheie" pentru companie. Piesele noului disc sunt compuse de Norah Jones (patru, muzica si text) si de Jones impreuna cu Lee Alexander (noua). Grupul standard de muzicieni care a participat la inregistrari e alcatuit din Norah Jones - voce, pian, Jesse Harris - chitara acustica, Adam Levy - chitara electrica, Lee Alexander - chitara bas, Andy Borger - tobe.

×
Subiecte în articol: cultura jones norah norah jones