x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica ABBA nr.1

ABBA nr.1

de Alex Revenco    |    15 Aug 2008   •   00:00

Aşa a debutat "Mamma Mia!" în Marea Britanie, Australia, Suedia, Norvegia...



Aşa a debutat "Mamma Mia!" în Marea Britanie, Australia, Suedia, Norvegia...

Despre filmul ce urmează musicalului cu acelaşi titlu se poate spune că e un adevărat fenomen inter­na­ţional. În diferite montaje, "Mamma Mia" a strîns pînă acum peste două miliarde de dolari şi a atras 30 de milioane de spectatori şi mai trebuie ştiut că musicalul original este urmărit în fiecare seară de 17.000 de spectatori!  

 SUCCES URIAŞ. "Mă surprinde că am rămas atît de populari. Mă simt extraordinar de mulţumit şi de fericit", spune Benny Andersson, component al formaţiei ABBA şi producător executiv al filmului. Nici el, nici colegul său de grup, Björn Ulvaeus, nu sînt capabili să explice fascinaţia pentru muzica lor, în ge­neral, şi pentru "Mamma Mia!", în particular.  

Pelicula, care o lansează pe Amanda Seyfried, star în devenire, îi are în distribuţie pe consacraţii Meryl Streep, Pierce Brosnan, Colin Firth şi Julie Walters. Cei menţionaţi interpretează şaptesprezece hituri clasice ABBA pe fondul unui film deosebit de amuzant.


Stufstock 6 în Vama Veche


Programul pe zile:

Joi, 14 august – Crowfish, Konqistador, Survolaj, Apocalyptica (foto), Air Traffic, The Amsterdams ;

Vineri, 15 – Persona, Byron, ExNN, dEUS, Kultur Shock, Gerald Gradwohl Trio, The Pixels;

Sîmbătă, 16 – The Others, Farfarello, Harry Tavitian/Cserey Csaba, Jean-Luc Ponty and His Band, Nguyên Lê, Kora Jazz Trio.


Discuri pentru Player


Alice Cooper - "Along Came A Spider".

Este al 25-lea album de studio al celebrului muzician american, fă­ră de care e posibil să nu fi existat niciodată New York Dolls, KISS, Marilyn Manson, Ni­ne Inch Nails, Motley Crue, Slipknot şi lista ar putea continua. Noul disc este povestea unui cri­minal în serie care se imaginează o insectă ucigaşă ce-şi capturează victimele, le ucide şi le înveleşte în mă­tase, luînd cîte un picior de la fiecare dintre ele. O pînză de intrigi ţesută în jurul unui album rock.

Moonspell - Night Eternal.
Grupul por­tu­ghez de gothic & black îşi lan­sează cel mai nou produs în format CD standard şi în Ediţie Li­mi­tată Digipack cu trei melodii bo­nus, un DVD ce conţine con­cer­tul Live at Wacken Open Air şi un sticker pentru fani. Înregistrat în ianuarie 2008, în cel mai bun studio din Danemarca, sub îndrumarea produ­că­torului Tue Madsen, are ca temă consumul energiilor pămîntului şi iminenta răzbunare a acestuia asupra ome­nirii. Este distribuit în România de A&A Records/ Warner Music Licensee. 

Disturbed - Indestructible.
După aproape zece ani de la debut, formaţia americană şi-a lansat cel de-al patrulea album din ca­rieră şi al treilea (consecutiv!) care a debutat pe primul loc în topul Billboard 200. De-a lungul timpului, numai şase alte trupe rock au mai reuşit această performanţă: Van Halen, U2, Metallica, Dave Matthews Band, Staind şi System of a Down. Cei din formaţie susţin că "discul este diferit de cele de pînă acum, fiind compus într-o manieră întunecată şi sumbră, dar extrem de captivantă". 

Jason Mraz - We Sing. We Dance. We Steal Things.
Acesta este al treilea album al artistului, produs de Martin Terefe, cunoscut pentru colaborările sale cu KT Tunstall, Ron Sexsmith şi James Morrison. Muzica discului poate fi caracterizată prin varietate şi ine­dit, iar printre piese pot fi menţio­na­te două colaborări avute cu britanicul James Morrison şi cu interpreta americană Colbie Caillat. Primul single al albumului este "I’m Yours" şi a fost ales datorită prizei extraordinare pe care a avut-o la public.

×
Subiecte în articol: muzica