x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica AC/DC, cel mai tare show din lume

AC/DC, cel mai tare show din lume

de Alex Revenco    |    19 Apr 2010   •   00:00
AC/DC, cel mai tare show din lume
Sursa foto: Victor Stroe/Jurnalul Naţional
● corespondenţă din Milwaukee

Să vezi un concert cu Angus Young & Co. este un eveniment oriunde în lume. Mulţi români i-au văzut anul trecut, la Budapesta, Belgrad, Paris sau Amsterdam şi de fiecare dată au avut parte de un show total. În luna mai, în Piaţa Constituţiei va avea loc cel mai mare concert al anului: AC/DC în România.

Până atunci, o echipă formată din şapte jurnalişti, români şi bulgari, s-a deplasat în SUA, pentru o experienţă unică: un concert AC/DC pe pământ american. Şi într-adevăr a fost ceva extraordinar, cea mai titrată formaţie rock a Australiei oferind un spectacol realmente electrizant celor 20.000 de spectatori din Milwaukee.

ENERGIE DEBORDANTĂ
Având "cartierul general" la Chicago - pentru concertele din "zonă" -, AC/DC a ajuns la Bradley Center cu o oră şi jumătate înainte de intrarea în scenă. După introducerea animată a spectacolului, în imensa sală din Milwaukee s-a dezlănţuit infernul, Brian Johnson şi Angus Young fiind ca de obicei, în centrul atenţiei. Cu o energie debordantă şi un angajament total, rockerii i-au ridicat în picioare pe spectatori de la primele acorduri.

Aşa cum se întâmplă în turneul Black Ice, de pe albumul cu acelaşi titlu sunt prezentate câteva titluri, restul fiind hituri binecunoscute atât din perioada de început - cu Bon Scott solist vocal, cât şi din următoarea - cu Brian. Lista pieselor cântate de AC/DC la Milwaukee: "Rock and Rool Train", "Hell Ain't a Bad Place", "Back in Black", "Big Jack", "Dirty Deeds", "Show Down in Flames", "Thunderstruck", "Black Ice", "The Jack", "Hells Bells", "Shoot to Thrill", "War Machine", "High Voltage", "You Shook Me", "TNT", "Rosie", "Let There Be Rock". Bis: "Highway to Hell", "For Those About to Rock".

Este foarte greu de scos în evidenţă anumite piese dintr-un recital atât de echilibrat şi de "curgător", dar câteva pot fi considerate vârfurile show-ului: "Dirty Deeds", "The Jack", "TNT", "Let There Be Rock" şi "For Those About to Rock", părerea mea! Cei 20.000 de spectatori au cântat şi dansat tot timpul, contribuind la reuşita unui concert fascinant. Sunetul a fost perfect şi efectele de lumină impresionante, totul culminând cu salvele de tun de pe "For Those About to Rock".

Aşa cum spunea şi Marcel Avram, la Bucureşti va fi şi mai şi, având în vedere că numărul de spectatori va fi - cel puţin - dublu, iar spectacolul în aer liber presupune un plus la instalaţiile de sunet şi lumini.

AU MAI RĂMAS BILETE DOAR LA CATEGORIA NORMAL CIRCLE!
Concertul AC/DC va avea loc la data de 16 mai 2010, în Piaţa Constituţiei. Evenimentul de la Bucureşti este o producţie Marcel Avram în colaborare cu East European Concert şi D&D East Entertainement. Biletele se distribuie exclusiv prin Eventim.ro, dar trebuie să vă grăbiţi dacă doriţi să mergeţi la concert. După cum ne-a declarat Valentin Vasiloiu, director executiv Eventim, se mai găsesc bilete doar la categoria Normal Circle, iar preţul lor este de 148,4 lei.

Cele de la categoria Golden Circle (în faţa scenei) sunt sold out de mult, categoria VIP s-a epuizat şi ea zilele acestea, având un număr limitat de bilete, aşadar se intră în linie dreaptă. Pe lângă site-ul www.eventim.ro, biletele mai pot fi achiziţionate din punctele de vânzare din reţeaua Eventim: librăriile Cărtureşti, magazinele Germanos din întreaga ţară, magazinele Vodafone şi librăriile Humanitas. Lista completă a punctelor de vânzare se găseşte la adresa www.eventim.ro.

×
Subiecte în articol: bucuresti muzica concert ad/dc milwaukee