x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica AC/DC!/Lansarea noului album în România

AC/DC!/Lansarea noului album în România

de Alex Revenco    |    30 Noi 2008   •   00:00
AC/DC!/Lansarea noului album în România

Primul album realizat de Angus Young & Co după o pauză de opt ani a cucerit deja piaţa internaţională. De azi e disponibil şi în magazinele noastre de specialitate, preţul unui CD fiind cuprins între 50 şi 60 de lei.

Mai ieftin la hipermarket şi mai scump în magazinele mici, noul disc AC/DC e disponibil la noi în ţară în condiţii identice cu varianta internaţională. După ce l-a “împrăştiat” prin Bucureşti şi în ţară, Nova Music/ Sony BMG organizează o petrecere de lansare, sâmbătă 6 decembrie, în Club Fire. Începând cu ora 19:00, va avea loc proiecţia DVD-ului “AC/DC Live At Donington”, urmată de prima audiţie oficială a noului album “Black Ice”.

Acesta continuă să domine topurile de vânzări peste tot în lume, fiind până acum cel mai bine vândut album în Statele Unite, Marea Britanie, Belgia, Germania, Danemarca, Norvegia, Argentina, Canada, Spania etc. Înainte de lansarea internaţională, pentru “Black Ice” au fost înregistrate peste 5 milioane de precomenzi, ceea ce demonstrează imensa popularitate a grupului. AC/DC a plecat deja în turneul mondial de promovare, “Black Ice World Tour”, început la data de 5 noiembrie la Detroit. După turneul nord american (ultimul concert fiind programat la 31 ianuarie 2009, în Nashville) urmează etapa europeană, care începe la 18 februarie, la Oslo, şi se încheie la 23 aprilie, la Birmingham, toate biletele de la concertele din acest turneu fiind sold out în câteva minute! Deoarece turneul european din primăvara anului viitor se desfăşoară în săli de sport de peste zece mii de locuri, România este “sărită” din schemă pentru simplul motiv că... nu are o sală de sport de o asemenea capacitate. Dar fanii din România care nu au bilete la concertele de la Budapesta sau Praga mai pot spera la o “minune”. Este vorba despre zvonul potrivit căruia la vară AC/DC va continua să cânte în Europa, pe stadioane (deşi nici mari stadioane nu avem!). În concluzie, fiţi cu ochii pe http://www.acdc.com.

×
Subiecte în articol: muzica